Obiect aerian neidentificat descoperit în spațiul aerian al Poloniei din direcția Ucrainei

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Un obiect aerian neidentificat a intrat în spațiul aerian al Poloniei, membră a NATO, vineri dimineață, a declarat Comanda Operațională a armatei poloneze, scrie Reuters.

"În această dimineață, un obiect aerian neidentificat a intrat în spațiul aerian... și de la momentul în care a trecut granița până când semnalul a dispărut, a fost observat de radarele sistemului de apărare aeriană al țării", se arată în declarația postată pe platforma de socializare X.

"Conform procedurilor aplicabile, comandantul operațional al forțelor armate a mobilizat forțele și resursele disponibile la dispoziția sa."

Televiziunea privată TV Republika a raportat că se desfășura o căutare pentru obiect în apropierea orașului Hrubieszow din sudul Poloniei. Reuters nu a putut confirma imediat această informație.

"Am primit informații conform cărora un obiect a apărut pe radar în apropierea localității Hrubieszow", a declarat Krzysztof Komorski, guvernatorul regiunii Lublin, pe X. "Nu avem confirmare că a căzut în regiunea noastră."

Rusia a vizat Ucraina cu 158 de drone și rachete peste noapte într-unul dintre cele mai mari atacuri aeriene de la începutul invaziei la scară completă, vizând infrastructura critică, industria și facilitățile militare, a declarat armata ucraineană.

În noiembrie 2022, o rachetă ucraineană a lovit satul Przewodow din sudul Poloniei într-un incident care a stârnit temeri că războiul din Ucraina s-ar putea extinde peste graniță.

În aprilie, un obiect militar a fost găsit într-o pădure aproape de satul Zamosc, în apropierea orașului Bydgoszcz din nordul Poloniei. Mai târziu s-a raportat că era vorba de o rachetă rusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel