Occidentul crește riscul utilizării armelor nucleare, susține șeful Securității din Rusia

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Șeful Securității din Rusia face acuzații grave la adresa Occidentului.

Kremlinul a declarat miercuri că Occidentul și-a demonstrat agresivitatea față de Rusia, dar a precizat că, în ceea ce privește armele nucleare, Moscova are doctrina sa nucleară și că aceasta nu a fost schimbată, relatează Reuters.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a declarat mai devreme, miercuri, că politicile "distructive" ale Statelor Unite și ale aliaților săi sporesc riscul ca armele nucleare, chimice sau biologice să fie folosite.

Când a fost întrebat despre aceste remarci, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: "Patrușev este secretarul Consiliului de Securitate. El face parte din Kremlin. Iar declarațiile sale sunt declarații ale Kremlinului".

”În ceea ce privește Federația Rusă, avem o doctrină în care totul este clar explicat. Nu există schimbări. Acest lucru este confirmat de președinte", a declarat Peskov.

Rusia și SUA, 90% din armele nucleare din lume

În prezent, în lume există 9 țări care dețin arme nucleare. Acestea sunt: Rusia (5.889), Statele Unite ale Americii (5.224), China (410), Franța (290), Regatul Unit (225), Pakistan (170), India (164), Israel (90) și Coreea de Nord (30), potrivit International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN).

Potrivit aceleiași surse, Rusia are cele mai multe arme nucleare confirmate, cu 5.997 de focoase nucleare. Statele Unite ale Americii urmează cu 5.428 de arme nucleare, găzduite în SUA și în alte 5 națiuni: Turcia, Italia, Belgia, Germania și Olanda.

Numărul total de focoase nucleare deținute doar de aceste 2 țări reprezintă 90% din armele nucleare din lume.

În privința Belarusului, care este țară gazdă pentru focoasele nucleare ale Rusiei, numărul pe care îl găzduiește nu este cunoscut.

Citește și: În ce condiţii îşi va retrage Rusia armele nucleare din Belarus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel