Românii care poartă ochelari întâmpină o mare problemă din cauza măștilor. Lentilele se aburesc din cauza diferenței de temperatură dintre aerul expirat și temperatura acestora. Iată 13 trucuri pentru a rezolva problema.
Pentru persoanele cu ochelari, purtarea unei măști poate duce la aburirea lentilelor, cauzându-le disconfort. Pe măsură ce expiri, respirația caldă iese prin partea superioară a măștii și se acumulează în spațiul dintre retină și ochelari. Când lovește lentila, mai rece, formează condens și aburește lentila. Iată 13 trucuri pentru a evita această problemă:
1. Săpunul și apa: Spălați-vă ochelarii cu apă și săpun, apoi ștergeți-i cu o cârpă din microfibre. Acest tip de pânză se poate cumpără din magazinele speciale de ochelari. Săpunul acționează ca o barieră, împiedicând aburirea lentilelor.
2. Spuma de ras: Aplicați un strat subțire de cremă de ras pe interiorul ochelarilor, apoi ștergeți-o ușor. Crema reziduală de bărbierit va proteja lentilele de aburire.
3. Spray de dezaburire: Puteți utiliza un spray de dezaburire comercial care se usucă. Dar asigurați-vă că acest lucru este compatibil cu tipul lentilei sau cu straturile lentilei. Puteți cumpăra spray dezaburitor online sau de la optometristul dumneavoastră.
4. Închideți spațiul de pe măștile chirurgicale: Modelați sârma măștii chirurgicale pe partea superioară a nasului și apăsați bine pe aceasta, pentru a reduce spațiul care permite aerul cald și umed să ajungă în spațiul dintre retină și lentilă.
5. Adăugați material textil dacă vă confecționați singuri masca: Dacă vă creați propria mască de pânză, adăugați o sârmă pliabilă în interior, asemănătoare cu cea cu care se strânge punga unei pâini, pentru a o putea mula pe nas.
6. Bandă: Unii profesioniști din domeniul sănătății aplică o bandă cu lipici, special concepută pentru a fi utilizată pe piele la marginea superioară a măștii, pentru a închide golul pe unde poate ieși aerul cald.
7. Țesutul umed: Umezește niște material textul, împăturește-l și plasează-l sub marginea superioară a măștii.
8. Ciorap de nylon: Mai mulți specialiști spun că puteți obține o potrivire perfectă peste obraji și podul nasului purtând un strat de ciorap de nylon peste o mască de față.
9. Purtați acasă: Stați cu masca câteva minute înainte de a ieși din casă, pentru a vă obișnui cu senzația de a purta o mască. Respirați încet, respirați ușor, cu inhalări din ce în ce mai lungi, expirați în timp ce vă concentrați asupra faptului că aerul ajunge în plămâni și apoi iese.
10. Încercați o altă mască: Dacă totuși simțiți că respirația este dificilă, încercați o altă mască, utilizați măști din comerț sau utilizați diferite materiale în caz că o confecționați acasă.
11. Purtați o bandă cu nasturi: O soluție este să purtați o bandă cu doi nasturi cusuți pe ea. Coaseți nasturii astfel încât să stea în spatele urechilor. În loc să puneți masca în jurul urechilor, puneți-o peste nasturi. Aceasta elimină presiunea de pe piele, crește confortul și te ajută să păstrezi masca mai mult timp.
12. Agrafa: Desfaceți două agrafe și înfășurați-le în jurul unei benzi, poziționându-le din nou în spatele urechilor. Lăsați agrafa expusă pentru a vă agăța buclele urechii, apoi apăsați în jos pentru a fixa buclele în poziție.
13. Imprimare 3D: Imprimantele 3D vă permit să vă imprimați propriile măști, informează TheConservation.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu