Octavian Berceanu: „Plaja de la Mamaia nu EXISTĂ. Noul teritoriu nu a fost cadastrat”

Pixabay / Octavian Berceanu: „Plaja de la Mamaia nu EXISTĂ. Noul teritoriu nu a fost cadastrat”
Pixabay / Octavian Berceanu: „Plaja de la Mamaia nu EXISTĂ. Noul teritoriu nu a fost cadastrat”

Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu, a explicat că noua plajă de la Mamaia nu este un teritoriu cadastrat și nu există în acte. 

„În primul rând e un teritoriu nou pentru România. Dacă te duci la OCPI (n.r. Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară), nu le găsești acolo. E un teritoriu nou, nu e cadastrat și e o noutate pentru noi. Trebuie să vedem, mai departe, modul în care se desfășoară aceste acțiuni ale statului. Relația noastră cu cei care vor să folosească aceste plaje, că iarăși e un subiect sensibil. Odată ce tu nu ai act de proprietate, nu poți să închei contracte. Acest pământ nou al României nu are acte de proprietate pentru că este nou, mult prea nou și lucrurile astea nu se întâmplă peste noapte”, a declarat Octavian Berceanu la DIGI24. 

VEZI Controversă cu lărgirea plajei din Mamaia. Chirieac: Au distrus staţiunea! Vicol: Se pot întâmpla nenorociri!

Plaje la liber sau concesionate de hoteluri

„Avem o plajă la liber, așa cum era acum 30 de ani probabil, te poți așeza la liber. E o noutate pentru noi, ne adaptăm repede. Sunt mai multe instituții ale statului implicate aici. Vrem să vedem și evoluția, că avem 30 de metri, 50 de metri de plajă, trebuie să vedem eroziunea vântului și a apei, că s-ar putea noi să cadastrăm acum ceva, dar să fie doar 30 de metri”, a mai adăugat șeful Gărzii de Mediu. 

Curățenia plajelor, în grija UAT

„În primul rând, când vorbim de curățenie, vorbim de UAT, de primării. Mai sunt și Apele Române, pentru că plajele acestea țin de Apele Române până la urmă. Și atunci fiecare primărie și Apele Române trebuie să găsească soluții complete, astfel încât aceste plaje să fie curățate. În momentul de față cred că UAT-ul trebuie să fie cel mai implicat. Taxele și impozitele pe viitor vor merge, probabil, la UAT. E greu să delegi un serviciu pe o suprafață care, de fapt, nu există în acte. Asta e o realitate. Mâine, poimâine, vine Curtea de Conturi și te întreabă cum ai desfășurat acea activitate. Este o noutate pentru noi și trebuie să ne adaptăm. Nu putem să avem 30 de metri de metri cu alge, să nu intervină nimeni și să fie poluare, chiar și miros specific. Atunci trebuie să găsim la nivel de UAT resurse astfel încât să facem igienizarea plajelor”, a explicat Berceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel