Comisia pentru politică externă a Camerei Deputaţilor a avut o întâlnire cu o delegaţie din Bundestag, ocazie cu care preşedintele comisiei, Rozalia Biro, a subliniat importanţa Parteneriatului strategic România - Germania, în special în acest moment în care România deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.
Întrevederea s-a desfăşurat în marja celei de a XIV-a Conferinţe Interparlamentare privind Politica Externă şi de Securitate Comună şi Politica de Securitate şi Apărare Comună (PESC/PSAC), organizată de Comisiile pentru politică externă şi Comisiile pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, precum şi Comisia pentru afaceri externe din Parlamentul European, se precizează într-un comunicat transmis de Comisia pentru politică externă a Camerei.
"Dorim un dialog deschis pe toate planurile. Este responsabilitatea noastră să găsim soluţii pentru o colaborare fructuoasă. O Europă întărită are nevoie de parteneriate întărite", a afirmat Rozalia Biro, citată în comunicat. Şeful delegaţiei germane, Dietmar Nietan, membru al Comisiei pentru Politică Externă din Bundestag, a evidenţiat importanţa mandatului României la preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.
"România a demonstrat în cele trei luni de preşedinţie că se concentrează pe dosarele importante ale UE, atât pe dimensiunea parlamentară, cât şi pe cea neparlamentară, oferă Europei un sprijin real pentru găsirea soluţiilor comune pentru un viitor mai bun al UE", a spus Dietmar Nietan, potrivit comunicatului.
Dietmar Nietan a evocat importanţa temelor aflate pe agenda preşedinţiei rotative şi a subliniat faptul că aceste subiecte - Parteneriatul Estic, Balcanii de Vest, colaborarea în zona Mării Negre, problema Brexitului - care se regăsesc şi în dezbaterile Conferinţei Interparlamentare reprezintă dosarele asupra problemelor pentru care trebuie găsite soluţii cât mai urgent posibil.
Cele două părţi au abordat mai multe probleme de interes european, între care politica UE cu mai multe viteze. În acest context, preşedintele Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Deputaţilor a subliniat faptul că este necesară găsirea unui echilibru între statele membre, care au statut egal în cadrul Uniunii. Şefii celor două delegaţii au fost de acord că este nevoie o colaborare mai strânsă între ţările UE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News