Oficial: Kamala Harris a devenit candidata Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale

Foto: Agerpres - Kamala Harris
Foto: Agerpres - Kamala Harris

Kamala Harris a fost desemnată vineri candidata Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, unde se va confrunta cu republicanul Donald Trump. Decizia a venit rapid, la mai puțin de două săptămâni după ce Joe Biden a anunțat retragerea sa din cursă, potrivit unei știri transmise de AFP.

Vicepreședinta Statelor Unite a primit sprijinul majorității delegaților în cadrul unui vot online, potrivit unui anunț făcut vineri de democrați. Harris s-a arătat „onorată” de această nominalizare, obținută chiar înainte de încheierea scrutinului, programată pentru luni.

Nominalizarea va fi acceptată oficial săptămâna viitoare, iar evenimentul va fi sărbătorit la Convenția Națională a Partidului Democrat, programată să aibă loc la Chicago la mijlocul lunii august.

Kamala Harris are la dispoziție mai puțin de 100 de zile pentru a convinge electoratul american să o susțină în lupta sa împotriva fostului președinte Donald Trump. „Nu va fi ușor, dar vom reuși. Și, în calitate de viitor președinte, știu că suntem pregătiți pentru această bătălie,” a declarat ea într-o intervenție telefonică difuzată în cadrul unui eveniment de campanie.

Un avantaj notabil pentru Harris în această cursă electorală este superioritatea financiară. Echipa sa de campanie a anunțat că a strâns 310 milioane de dolari în luna iulie, mai mult decât dublu față de suma adunată de Donald Trump, care a raportat 138,7 milioane de dolari pentru aceeași perioadă.

Acest sprijin financiar masiv a survenit în mare parte după ce Harris a preluat candidatura de la Joe Biden. Campania lui Harris și a comitetelor afiliate dispune de 377 de milioane de dolari în numerar, un avantaj de 50 de milioane de dolari față de fondul de 327 de milioane de dolari al lui Trump, conform cifrelor publicate de ambele echipe.

După retragerea lui Biden pe 21 iulie, sprijinul financiar al democraților a cunoscut o revigorare spectaculoasă. Marii donatori și-au reluat contribuțiile, iar donatorii de mici dimensiuni au adus un influx semnificativ de fonduri. În plus, campania a beneficiat de o serie de strângeri de fonduri prin videoconferință pe platforma Zoom, care au implicat participarea unor celebrități și au atras sute de mii de susținători.

„Aceasta este o mobilizare istorică pentru un candidat istoric,” a declarat Julie Chavez Rodriguez, managerul campaniei Kamalei Harris. „Imensa revărsare de sprijin pe care am văzut-o în doar puțin timp arată că coaliția Harris este mobilizată, în creștere și pregătită să depună eforturi pentru a-l învinge pe Trump în noiembrie.”

Campania lui Trump a reacționat, acuzând-o pe Harris că evită o dezbatere directă. Într-o nouă reclamă de campanie, Comitetul Național Democrat îl ironizează pe Trump pentru că nu s-a angajat într-o dezbatere cu Harris, sugerând că fostul președinte se teme de această confruntare.

Reclamele au fost plasate strategic pe paginile de start ale principalelor ziare locale din statele unde Trump intenționează să facă campanie în următoarele săptămâni, începând cu Atlanta Journal-Constitution. Campania publicitară va continua să urmărească traseul mitingurilor lui Trump, punând accent pe dezbaterea politică și pe problemele controversate.

După succesul primei dezbateri din 27 iunie cu Biden, Trump a evitat o confruntare directă cu Harris, argumentând că aceasta nu este încă candidata oficială. Cu toate acestea, presiunile din partea echipei lui Harris și a susținătorilor ei pentru o dezbatere rămân constante.

Astfel, lupta pentru Casa Albă devine tot mai intensă, cu Harris și Trump pregătiți pentru o confruntare electorală strânsă în următoarele luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel