Oficial OMS: Recuperarea după coronavirus poate dura până la ”șase săptămâni”

Recuperarea unei persoane infectate cu noul coronavirus poate dura între câteva săptămâni și câteva luni, susține un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății. 

Poate dura câteva săptămâni pentru ca o persoană să se recupereze complet de boala cauzată de noul coronavirus, a declarat dr. Mike Ryan, directorul executiv al Programului de Urgențe pentru Sănătate la Organizația Mondială a Sănătății, în timpul unei conferințe de presă, scrie CNN.

”Este nevoie de până la șase săptămâni pentru a se recupera cineva de această boală”, a spus Ryan. ”Persoanele care suferă de o boală foarte severă se pot recupera în câteva luni".

Când se consideră vindecat un pacient 

Ryan a adăugat că recuperarea este considerată atunci când pacientul nu mai prezintă simptome și care are două teste negative pentru virus la cel puțin o zi distanță, dar unele țări pot măsura ”recuperarea” diferit.

Până în prezent, nu există niciun medicament specific pentru tratarea bolilor coronavirusului, dar cei infectați se pot recupera cu îngrijire adecvată pentru ameliorarea și tratarea simptomelor, iar cei cu boală severă ar trebui să primească îngrijiri de susținere optimizate, potrivit OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel