Oficialii ruși ar fi „din ce în ce mai îngrijorați” de pierderea controlului anumitor zone. Kadîrov, reacție nervoasă după incidentul din Daghestan

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Oficialii ruși ar putea fi din ce în ce mai îngrijorați de faptul că pierd controlul autoritar în unele zone ale Rusiei, potrivit unui thinktank american.

Reacția lui Ramzan Kadîrov, șeful Republicii Cecene, la o revoltă care a izbucnit duminică într-un aeroport rusesc a sugerat că este preocupat să demonstreze puterea stăpânirii sale asupra regiunii, a spus Institutul pentru Studierea Războiului, citat de Sky News.

El a ordonat forțelor de securitate să împuște posibilii manifestanți din Cecenia în cap dacă nu vor răspunde focurilor de avertizare, a informat presa de stat rusă RIA.

„Oficialii ruși ar putea fi din ce în ce mai îngrijorați de slăbirea controlului autoritar în regiunile de la periferia Federației Ruse”, a spus ISW.

De asemenea, Kadîrov a reiterat acuzațiile lui Vladimir Putin, făcute fără dovezi, că revolta ar fi rezultatul „manipulării” occidentale prin intermediul rețelelor de socializare, într-o postare pe Telegram.

„Reacțiile lui Kadîrov la revoltele din Daghestan sugerează că el este în primul rând preocupat de menținerea percepției asupra sprijinului său neclintit pentru Putin și, în al doilea rând, de demonstrarea puterii guvernării sale autoritare asupra Ceceniei”, a spus ISW.

Protestatarii „anti-Israel” au luat cu asalt o pistă de pe aeroportul Makhachkala din Daghestan, când un zbor Red Wings din Tel Aviv urma să aterizeze acolo, a informat presa rusă.

Aceștia scandau sloganuri antisemite și căutau pasageri evrei în avion.

Toate zborurile de la aeroport au fost apoi deviate, a declarat autoritatea rusă de aviație Rosaviatsia.

Ministerul de Interne al Rusiei a declarat că 60 de persoane au fost arestate și 150 dintre „cei mai activi protestatari” au fost identificați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel