Oglinda din baie, acoperită cu aburi, este o problemă cu care ne-am confruntat cu toții.
O oglindă aburită este deosebit de enervantă, mai ales atunci când trebuie să efectuăm diferite proceduri cosmetice.
La urma urmei, chiar dacă încercați să ștergeți suprafața cu un prosop, petele inestetice vor rămâne în continuare pe oglindă. În loc să luptați cu aburul, încercați să preveniți apariția condensului pe oglindă.
Pentru acest lucru vă ajută un mic truc. Datorită acestuia veți scăpa de acțiunea aburilor pe oglinda din baie. Tot ce aveți nevoie este un săpun solid. Frecați săpunul pe oglindă când este încă uscată, apoi lustruiți-o bine cu o cârpă uscată.
Ca urmare a acestei acțiuni necomplicate, suprafața oglinzii va fi acoperită cu o peliculă subțire și invizibilă care o va proteja de depunerea aburului.
Petele care rămân atât de des pe prosoapele de bucătărie sunt greu de îndepărtat.
Țesătura albă rămâne pătată de sosuri, gemuri, dulceață, grăsime și alte alimente. Majoritatea gospodinelor sunt sigure că nu este posibil ca prosoapele să redevină albe fără să fie puse în mașina de spălat.
Cu toate acestea, există o modalitate care vă poate ajuta să eliminați petele fără spălare și înmuiere. Pentru asta, trebuie doar să umeziți ușor cu apă zona pătată și să o frecați cu săpun de rufe.
Apoi puneți prosopul de bucătărie într-o pungă obișnuită de plastic, pe care trebuie să o băgați în cuptorul cu microunde. Setați puterea medie și porniți aparatul timp de 2-3 minute.
Hainele sunt șifonate și nu ai fier de călcat: 5 moduri neașteptate de soluționare a problemei
După expirarea timpului, deschideți ușa cuptorului cu microunde și scoateți cu grijă punga împreună cu conținutul acesteia. Aveți grijă să nu vă ardeți. Scoateți apoi prosopul din punga de plastic și veți vedea că pata a dispărut.
Atunci când alegeți un covor pentru baie cel este mai bine să cumpărați unul care poate fi curățat în mașina de spălat.
Tuturor ne place ca după baie să pășim pe un covor curat și moale. La început, covorașul va fi exact așa cum vă doriți. Dar, după câteva luni, veți observa că acesta nu mai este pufos și nu miroase plăcut.
Cum se poate remedia situația? Iată cele mai frecvente greșeli de îngrijire a covoarelor de baie:
Nu spălați covoarele cu detergent praf, deoarece nu se dizolvă complet, se instalează în fibre și le întărește. Folosiți detergent gel sau săpun.
Temperatura de spălare nu trebuie să depășească 40 de grade. Nu folosiți balsam, deoarece se acumulează în țesătură.
Un astfel de covoraș se usucă mai mult și absoarbe mai rău umezeala. Nu utilizați înălbitori și pudre cu efect de albire. Ele accelerează procesul de uzură a fibrelor.
Covorul trebuie spălat cel puțin o dată pe săptămână. Din punct de vedere vizual, poate părea curat, dar, de fapt, umiditatea este întotdeauna ridicată în baie și bacteriile se înmulțesc mai repede într-un astfel de mediu.
Mai întâi, puneți covorul într-un lighean la înmuiat, apoi frecați-l cu săpun de rufe. Orice săpun de uz casnic este potrivit în acest scop. Frecați foarte bine covorul, pe ambele părți. Frecați și lăsați-l timp de 15 minute.
Vasele pot fi spălate și fără detergent: topul celor 5 produse naturale care ne vin în ajutor
Al doilea pas este să puneți covorul în mașina de spălat. Dacă covorașul este pe o bază tare sau nu poate fi spălat la mașină (producătorul trebuie să fi indicat aceste informații pe produs), spălați-l manual.
Covorul se spală la cel mult 40 de grade. Asigurați-vă că adăugați câteva linguri de bicarbonat de sodiu în gelul de spălat. De asemenea adăugați 100 ml de apă și 1/2 linguriță de acid citric dizolvat, în compartimentul pentru balsam.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu