Olaf Scholz, deschis la negocieri cu Vladimir Putin: Trebuie să facem totul pentru încheierea războiului

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Olaf Scholz a lansat un apel pentru a „face tot ce este posibil” pentru a preveni continuarea conflictului din Ucraina, inclusiv prin negocieri cu președintele rus Vladimir Putin.

A sosit timpul ca noi să facem tot - în afară de a susţine clar Ucraina - pentru a găsi un mijloc de a împiedica acest război să continue, a declarat Olaf Scholz în faţa membrilor Bundestagului (camera inferioară a parlamentului federal german).

Dacă ni se cere: 'Haideţi să vorbim cu preşedintele rus', ar trebui să spunem 'Da, este cazul' , a adăugat el.

Aceste discuţii ar urma să respecte principii clare: nu vor exista decizii luate peste capul Ucrainei şi niciodată fără a ne coordona cu partenerii noştri cei mai apropiaţi, a accentuat şeful executivului de la Berlin.

Moscova l-a acuzat pe Zelenski că împinge NATO să intre în conflict direct cu Rusia

Olaf Scholz, lider al social-democraţilor germani, nu a făcut comentarii despre planul de victorie prezentat miercuri la Kiev de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un discurs în parlament în care a exclus orice concesie teritorială făcută Rusiei şi a cerut Occidentului să-şi consolideze sprijinul pentru Ucraina.

De partea sa, Moscova l-a acuzat pe Zelenski că împinge NATO să intre în conflict direct cu Rusia.

Rusia a repus în chestiune, prin atacul său contra Ucrainei, unul dintre principalele puncte ale acordului din ultimele decenii, adică frontierele să nu fie deplasate prin forţă, a denunţat cancelarul german.

Germania este al doilea mare donator de ajutor pentru Ucraina, după SUA. Olaf Scholz a promis din nou, miercuri, să menţină sprijinul atât timp cât va fi necesar.

Însă liderul german este supus presiunilor unei părţi a opiniei publice pe subiectul continuării conflictului din Ucraina.

Partidul de extremă dreapta 'Alternativa pentru Germania' (AfD) şi Alianţa Sahra Wagenknecht (BSW) cer încetarea livrărilor de arme către Ucraina. Cele două partide au înregistrat scoruri importante în alegerile regionale din estul ţării, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel