Olanda amână aderarea României la Schengen pentru 2012

gers
gers

Olanda se va pronunţa în 2012 în privinţa aderării României şi Bulgariei la Schengen în 2012. Până atunci, cele două ţări vor fi supuse unei perioade de probă, a anunţat ministrul olandez al Imigraţiei, Gerd Leers, citat de Le Figaro.

[caption id="attachment_71976" align="alignleft" width="150" caption="Gerd Leers"][/caption] Acesta a declarat că raportul pe justiţie şi corupţie din iulie va fi atent analizat, după care va urma, probabil, o perioadă de probă până la următorul raport, în 2012.

Pentru integrarea oricărui nou membru în spaţiul Schengen, este necesară aprobarea în umanimitate a celor 26 de membri actuali. Trei ţări ale Uniunii Europene nu fac parte din acest spaţiu: Marea Britanie, Irlanda şi Cipru, la care au aderat însă ţări care nu fac parte di UE: Elveţia, Norvegia, Islanda şi Lichtenstein.

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen este dezbătută joi în Consiliul European pentru Justiţie şi Afaceri Interne.

Potrivit RFI, mnistrul olandez al imigraţiei, Gerd Leers, a informat miercuri Parlamentul de la Haga că el nu se va exprima asupra subiectului înainte de luna iulie, când este publicat raportul Comisiei Europene privind reforma justiţiei în România şi în Bulgaria.

Guvernul olandez se va pronunţa asupra cererilor de aderare a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen abia în 2012, când va fi publicat un nou raport al Comisiei Europene pe justiţiei, după o "perioadă de probă", a declarat joi ministrul imigraţiei Gerd Leers.

"Este încă prea devreme pentru a lua o decizie şi va dura, fără îndoială, ceva timp înainte să fim în măsură să o facem", a declarat Leers, citat de cotidianul spaniol El Mundo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel