Olanda va avea 10 femei ministru în viitorul Guvern, dintr-un total de 20 de ministere

Olanda intră în lockdown de sărbători. Mark Rutte: Sunt într-o stare de spirit proastă, trebuie să intervenim acum / Sursă foto: Facebook Mark Rutte
Olanda intră în lockdown de sărbători. Mark Rutte: Sunt într-o stare de spirit proastă, trebuie să intervenim acum / Sursă foto: Facebook Mark Rutte

Olanda va avea un număr record de femei în viitorul Guvern. 

Noul guvern al premierului olandez Mark Rutte ar urma să aibă în componenţă un număr record de femei - 14, dintr-un total de 29 de miniştri şi secretari de stat -, conform unei liste publicate duminică, la peste nouă luni de la alegerile legislative, transmite AFP.

Lista a fost comunicată de cele patru partide care au încheiat un acord la mijlocul lui decembrie în vederea formării unei coaliţii guvernamentale ce i-ar permite lui Rutte să înceapă un al patrulea mandat.

Jumătate din Guvernul Olandei va fi condus de femei



Mark Rutte se va întâlni săptămâna viitoare cu fiecare dintre personalităţile propuse, înainte de a confirma componenţa cabinetului său de 20 de miniştri, dintre care 10 vor fi femei.

Conform propunerilor coaliţiei, actualul ministru de finanţe, Wopke Hoekstra, liderul formaţiunii CDA, de centru-dreapta, un apărător fervent al rigorii bugetare, va deveni ministru de externe, iar în locul său va fi numită o fostă şefă a diplomaţiei, Sigrid Kaag.

Pentru postul de ministru al Sănătăţii, coaliţia a avansat numele lui Ernst Kuipers, preşedintele consiliului de administraţie al spitalului din Rotterdam şi responsabil cu repartizarea la nivel ţării a pacienţilor cu COVID-19.

Kuipers ar urma să-i succeadă lui Hugo de Jonge, aflat în prim-plan de la debutul pandemiei şi care va deveni ministru al locuinţei, mediului şi amenajării teritoriului, relatează Agerpres.

În acest moment, Guvernul României este format din 20 de ministere, iar unul singur este condus de o femeie: este vorba despre Gabriela Firea, fostul primar al Bucureștiului, care în prezent ocupă funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. 

Nou guvern va investi 60 de miliarde de euro în măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice

După cele mai lungi negocieri politice din istoria Olandei, cele patru partide din actuala coaliţie guvernamentală, care va forma următorul guvern, au prezentat acordul la care au ajuns, transmite miercuri dpa.

Partidele au convenit să investească 60 miliarde de euro în protecţia împotriva schimbărilor climatice, în locuinţe şi măsuri de protecţie socială. Premierul interimar Mark Rutte a vorbit la Haga despre un "rezultat minunat" şi a declarat că intenţia coaliţiei este "să pună bazele pentru rezolvarea problemelor majore".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel