Olandez arestat în Rusia, pentru ”violență împotriva unui ofițer de poliție”

FOTO: Freepik @wirestock
FOTO: Freepik @wirestock

Un olandez riscă 10 ani de privare de libertate după ce ar fi fost violent ”împotriva unui ofițer de poliție” din Rusia.

Citește și: Zelenski a vizitat soldați care luptă în regiunea rusă Kursk

Un cetățean olandez a fost arestat provizoriu, în Rusia, fiind acuzat de ”violență împotriva unui ofițer de poliție”, acuzație pasibilă de zece ani de privare de libertate, notează AFP.

”Tribunalul din Moscova a dispus arestarea preventivă a unui cetățean al regatului Țărilor de Jos, acuzat de violență împotriva unui ofițer de poliție”, a indicat tribunalul din capitala Rusiei într-un comunicat.

Potrivit acestui document, cetățeanul olandez, pe nume Harry Johannes van Wurden conform unei transcripții din chirilice a numelui său, a fost plasat în detenție pentru două luni.

Tribunalul a publicat o fotografie a unui bărbat îmbrăcat într-o jachetă bleumarin și blugi, stând în cușca cu gratii metalice destinată arestaților în tribunalele ruse.

Relațiile dintre Rusia și Țările de Jos, deja tensionate în special din cauza exploziei în aer deasupra Ucrainei, în 2014, a zborului MH17 plecat de la Amsterdam, atribuită de anchetatori tirului unei rachete rusești, s-au deteriorat și mai mult de la lansarea ofensivei ruse în Ucraina în 2022, scrie Agerpres.

Opoziția rusă în exil, zguduită de acuzații și dezbinare. Un critic al Kremlinului l-ar fi atacat cu ciocanul pe aliatul lui Navalnîi

Acuzațiile că un alt critic al Kremlinului ar fi ordonat atacul asupra lui Leonid Volkov, un aliat al lui Navalnîi, provoacă și mai mult haos în rândul opoziției ruse deja fragmentate.

Când Leonid Volkov, un colaborator vechi al defunctului lider al opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a fost atacat brutal cu un ciocan în fața casei sale din Lituania, în martie, părea inițial un alt caz în care Kremlinul își vânează dușmanii în străinătate.

Agresorul a spart geamul mașinii lui Volkov și l-a lovit repetat cu un ciocan, rupându-i brațul stâng și afectându-i piciorul stâng. Oficialii occidentali și figurile opoziției au presupus că atacul, care a avut loc la câteva săptămâni după moartea misterioasă a lui Navalnîi în închisoare, a fost orchestrat de Kremlin. Citește articolul complet aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel