Olandezii mizează că își recapătă forma dacă bat România. Van Dijk și Reijnders, comentarii

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

România - Olanda din 2 iulie ar fi ocazia perfectă ca neerlandezii să-și revină după înfrângerea usturătoare cu Austria, spun jucătorii „portocalei mecanice”.

„România este adversarul ideal pentru a arăta cum trebuie făcute lucrurile”, a declarat Tijjani Reijnders, mijlocaşul selecţionatei Olandei, într-o conferinţă de presă de sâmbătă, transmite Agepres citând Reuters. Olanda va întâlni echipa României în optimile de finală ale EURO 2024 la începutul lunii viitoare. Reijnders a menționat că discuţiile din cadrul lotului naţionalei Oranje au contribuit la detensionarea atmosferei după evoluţia slabă din meciul cu Austria.

La turneul final din Germania, echipa olandeză a încercat să creeze în cantonamentul lor un mediu în care jucătorii să-şi poată exprima opiniile și, dacă este necesar, să aducă critici constructive pentru a ajuta echipa să joace mai bine. Atmosfera a fost sumbră după eşecul de marţi cu Austria (2-3), meci în urma căruia Olanda s-a calificat în optimi ca una din cele mai bune echipe de pe locul 3. A fost o partidă pe care olandezii se aşteptau să o câştige.

Mai bine să spui lucrurilor pe nume

„Am avut nişte discuţii dure, dar suntem pe drumul cel bun şi toată lumea este pe aceeaşi lungime de undă. Este clar de acum că victoria înseamnă calificare, eşecul înseamnă să mergem acasă”, a spus Reijnders.

„Eu am urmărit din nou meciul şi am văzut ce ar putea fi îmbunătăţit. Trebuie să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla. România este adversarul ideal pentru a arăta cum trebuie făcute lucrurile. Şi ei evoluează cu multă intensitate. Trebuie să fim mult mai atenţi cu mingea şi asta nu s-a întâmplat deloc în meciul cu Austria”, a adăugat el.

Nu ar fi fost nimic diferit dacă Olanda bătea Austria, susține Van Dijk

Vineri, căpitanul Olandei, Virgil van Dijk, a recunoscut că a jucat slab, iar Reijnders a venit cu o declaraţie asemănătoare.

„Toată lumea a avut o zi slabă, inclusiv eu. Acesta e un lucru din care să tragi învăţăminte pentru a juca mai bine împotriva României. Există mai multă presiune, dar nu ar fi fost diferit dacă am fi câştigat cu Austria”, a afirmat el.

România va înfrunta Olanda în optimile de finală ale EURO 2024 pe data de 2 iulie, pe Football Arena din Munchen, de la ora 19:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel