Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, i-a felicitat pe elevii români pentru performanța lor de la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2022.
"O nouă performanță deosebită a elevilor români, de această dată la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2022 (Kutaisi, Georgia). Felicitări triplului campion, Vlad-Ștefan Oros (Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timișoara), pentru medalia de aur absolut și pentru titlul de cel mai bun concurent european! Vlad a mai obținut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică și locul 2 la nivel mondial, precum și o medalie de argint la Olimpiada Internațională de Lingvistica!
Felicitări, în egală măsură, dublului medaliat cu aur, Andrei-Darius Dragomir (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București)! El a mai obținut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică. Felicitări şi celor trei elevi români medaliați cu bronz: Răzvan-Mihail Ciurescu, Răzvan-Gabriel Marcu și Vladimir George Necula (toți 3 de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București)! ???? Răzvan-Gabriel Marcu a mai obținut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică.
Felicitări domnilor profesori Petru Crăciun (ISJ Suceava) și Cristian Pîrghie (Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava)! Felicitări și mulțumiri doamnelor profesor Rodica Ionescu și profesor doctor Delia Davidescu! Felicitări domnului profesor universitar doctor Adrian Dafinei! Felicitări și pentru a doua echipă românească participantă la olimpiadă în următoarea componență:
- Traian Rareș Tuș (Colegiul Național "Gh. Șincai" din Baia Mare) - medaliat cu argint;
- Mendel Mendelson (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) - medaliat cu bronz;
- Mihai Bogdan Ciocarlan (Colegiul Național "Gh. Murgoci" din Brăila) - medaliat cu bronz;
- Teofil Voicu (Colegiul Național "Emil Racoviță" din Cluj-Napoca) - mențiune;
- Andrei Dragoș Sirghi (Colegiul Național "Ștefan cel Mare" din Suceava) - mențiune;
- Victor Păunescu - profesor coordonator", a scris Sorin Cîmpeanu pe Facebook.
Citește și:
Cîmpeanu, după discuțiile cu profesorii de educație fizică: Numărul de ore alocat acestor discipline nu va fi diminuat
Astăzi, ministrul Educației a participat la o dezbatere constructivă cu reprezentanții sindicatelor din învățământul preuniversitar și profesori de educație fizică.
"Peste 96% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00, iar aproape 90% au media anuală 10.00 la disciplina Educație Fizică. La Educație Muzicală și Educație Plastică cca. 93% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00. Din 192.843 de medii analizate, 162.052 sunt medii generale/anuale de 10.00!
Am participat la o dezbatere constructiva cu reprezentanți ai sindicatelor din învățământul preuniversitar și profesori de educatie fizică, întâlnire în cadrul căreia am prezentat o sinteză realizată prin agregarea unor seturi de date din SIIIR (Sistemul Integrat Informatic al Învățământului din România).
Studiul a fost realizat la nivel național, pe o eșantionare reprezentativă (220 școli din toate județele; 64.281 de elevi/min 4 școli/județ, cu o distribuție echilibrată între mediile de rezidență: urban - rural). Sunt foarte multe școli în care nu există nici măcar o medie diferită de 10.00 la aceste discipline (37 școli din eșantionul de 220 școli)", a scris Sorin Cîmpeanu pe Facebook.
"Pentru învățământul vocațional se va pastra sistemul de notare de la 1 la zece"
"Practic, situația reală ne arată că mediile sunt distribuite pe 4 paliere, 10.00, 9.50, 9.00 și mai puțin de 9.00. Fundamentat pe această situație reală, propunerea este de acordare a calificativelor pe 4 paliere: Foarte bine/Bine/Suficient/Insuficient.
Pentru învățământul vocațional/clase cu profil sportiv se va pastra sistemul de notare de la 1 la zece, lucru deja precizat în proiectul legii. Ne exprimăm convingerea că acest sistem de evaluare, care ia în considerare realitățile din sistemul de învățământ românesc, va încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simți presiunea notei. În plus, precizăm că numărul de ore alocat săptămânal acestor discipline NU va fi diminuat, existând posibilitatea de creștere prin noile planuri cadru care vor fi aplicate începând cu septembrie 2023", a adăugat minstrul Educației.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci