Olimpicii României de la Paris 2024, într-o emisiune filatelică

FOTO: Facebook @Romfilatelia
FOTO: Facebook @Romfilatelia

Medaliații olimpici de la Paris vor apărea într-o emisiune filatelică introdusă de astăzi în circulație. Cât costă și de unde se pot achiziționa mărcile poștale.

Sportivii români, medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, vor apărea într-o emisiune filatelică, anunță Romfilatelia, scrie Agerpres.

Potrivit sursei menționate, de vineri, va fi introdusă în circulație emisiunea filatelică ”Medalii Olimpice - Paris 2024”, alcătuită din șapte mărci poștale, o coliță nedantelată și un set de trei plicuri ”prima zi”, în cadrul căreia sunt prezentați sportivii români laureați.

Nouă medalii - trei de aur, patru de argint și două de bronz - alcătuiesc ”recolta” cu care s-au întors acasă sportivii români participanți la Jocurile Olimpice de Vară Paris 2024, desfășurate în perioada 26 iulie - 11 august.

Sporturile la care s-au obținut aceste rezultate remarcabile sunt înot (100 m liber și 200 m liber), dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin categoria ușoară, dublu rame feminin, canotaj (8+1), dublu rame feminin, gimnastică feminin și haltere (49 kg).

Potrivit Romfilatelia, pe timbrul cu valoarea nominală de 25 lei este ilustrat înotătorul David Popovici, sportiv de mare clasă, câștigător al medaliei de aur la proba de 200 m liber și al medaliei de bronz la proba de 100 m liber. Este cel mai tânăr recordman mondial laureat cu aur și la întrecerile Campionatelor Mondiale și Europene din anii 2021 și 2022.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 22 lei sunt reprezentate imaginile sportivilor Florian Enache și Andrei Cornea, câștigători ai medaliei de aur canotaj proba de dublu vâsle masculin.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 4 lei sunt reproduse imaginile sportivelor Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele medaliei de argint la canotaj, proba de dublu vâsle feminin. Au urcat, de asemenea, pe podium în calitate de câștigătoare ale medaliei de aur la proba de opt rame cu cârmaci feminin.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 3 lei este redată imaginea sportivei Mihaela Valentina Cambei, câștigătoarea medaliei de argint la proba de haltere feminin categoria 49 kg.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 6 lei sunt ilustrate imaginile sportivelor Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, câștigătoare ale medaliei de argint la canotaj proba de dublu rame feminin.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 13 lei sunt reproduse imaginele canotoarelor Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen, care au câștigat medalia de argint în proba feminină de dublu vâsle, categoria ușoară. Alături de medalia de argint, Ionela Cozmiuc a adăugat medalia de aur câștigată la proba de canotaj opt rame cu cârmaci feminin.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 2 lei este redată imaginea gimnastei Ana Maria Bărbosu, câștigătoare a medaliei de bronz la proba de sol. Deținătoare a mai multor titluri răsplătite cu aur la sărituri, paralele și bârnă la campionatele de la juniori din anul 2020, a câștigat medalia de bronz de la Paris 2024, după repararea unei grave erori de arbitraj în confruntarea cu gimnasta americană Jordan Chiles, se amintește într-un comunicat al Romfilatelia.

Pe timbrul coliței emisiunii cu valoarea nominală de 33 lei sunt ilustrate imaginile canotoarelor Simona Radiș, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Adriana Adam, Maria Lehaci, Ancuța Bodnar, Roxana Anghel, Maria Magdalena Rusu și Ștefania Victoria Petreanu, reprezentantele României la proba de opt rame cu cârmaci feminin, câștigătoare ale medaliei de aur.

Setul de 3 plicuri ”prima zi” al emisiunii prezintă în grafică echipajul probei de opt rame cu cârmaci feminin.

Emisiunea este disponibilă în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online: https://romfilatelia.ro/store/.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel