Olivia Steer prepară, în fiecare toamnă, un suc de struguri, presat de rece.
”De când a venit toamna și s-au copt toate, fac în fiecare zi suc de struguri, presat la rece. Pulpa, semințele și coaja rămase se numesc tescovină și au cel mai ridicat conținut de resveratrol (90%), comparativ cu vinul (10%). Resveratrolul (în special din strugurii roșii și negri) este, de departe, cel mai puternic antioxidant - obiect de studiu pentru zeci de studii științifice (le găsești pe site-urile medicale oficiale, la o căutare sumară pe net).
Din producția mea de tescovină, mi-am făcut propria tinctură de resveratrol, scufundînd-o două săptămîni într-un litru de pălincă ardelenească, trimisă de mama, de la Oradea (dar tu poți folosi rom sau vodkă sau ce ai). Știi, de-acum, poate să vină și iarna grea...”, a detaliat Olivia Steer pe rețelele de socializare.
Vedeta o filtrează și o pune în sticluțe mici, închise la culoare: ”Iau între 20 și 40 de picături într-un pahar mic de apă, înainte de masa, pe timpul iernii”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu