Olt: Numărul angajaţilor străini la firmele din judeţ, în creştere

Numărul cetăţenilor străini din afara spaţiului Uniunii Europene care lucrează în judeţul Olt a crescut în ultimii doi ani, potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, Cristian Ungureanu, care a precizat că în prezent numărul cetăţenilor străini angajaţi la firme din judeţ este de 214, cei mai mulţi având contracte de muncă în domeniul metalurgiei neferoase, confecţiilor textile şi construcţiilor. 

"Se observă în ultimii doi ani o uşoară creştere a numărului cetăţenilor străini, din afara spaţiului UE, care lucrează în judeţul Olt. Cei mai mulţi provin din Turcia, Bangladesh, Nepal şi Vietnam şi sunt angajaţi la firme din domeniul metalurgiei neferoase, confecţiilor textile, construcţiilor. Mai sunt cetăţeni străini care lucrează în agricultură, în domeniul serviciilor, asistenţă spitalicească", a spus Ungureanu. 

La familii din judeţul Olt lucrează şi mai multe bone filipineze. 

Ungureanu a apreciat că în ultimii doi ani a avut loc o creştere a numărului cetăţenilor străini care lucrează în judeţ, însă proporţia rămâne mică raportat la numărul total al contractelor de muncă. 

"Raportat la totalul de aproape 75.000 de contacte de muncă din judeţ, proporţia angajaţilor cetăţeni străini e mică deşi a mai crescut în ultimii doi ani", a mai afirmat reprezentantul ITM Olt. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel