Olt: Un viceprimar cere în instanţă anularea unui act ce îi interzice să comunice informaţii

Viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, cere in instanţă anularea unei dispoziţii emise de primarul Liviu Radu prin care i se interzice să vorbească public despre activitatea instituţiei, în această cauză pârâţi fiind Liviu Radu, Primăria Caracal şi Prefectura Olt, prin prefectul Silviu Neacşu.

Primul termen în dosar a fost fixat pe 9 iulie. Documentul a cărui anulare în instanţă o solicită Stănescu - o dispoziţie a primarului municipiului Caracal, Liviu Radu - a fost emis în luna martie şi precizează că informaţiile despre activităţile primăriei pot fi comunicate public numai de către administratorul public al localităţii şi două consiliere ale primarului, dar nu şi de viceprimar ori de alte persoane din instituţie.

"Aducerea la cunoştinţa publică, în orice mod şi prin orice mijloace, a informaţiilor şi activităţilor de interes public desfăşurate de Primăria municipiului Caracal se realizează numai de către următoarele persoane: Ioniţă Ancuţa, consilier - compartimentul Cabinetul Primarului, Constantinescu Daniela - consilier Cabinetul Primarului, Cristina Pencu - administrator public", se precizează în documentul emis de Liviu Radu în luna martie.

În aceeaşi dispoziţie se mai arată că "încălcarea prevederilor articolului 1 de către viceprimarul municipiului Caracal sau personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului sau instituţiile subordonate atrage răspunderea acestora conform prevederilor legale în vigoare".

Viceprimarul Octavian Stănescu a contestat această dispoziţie, pe care o consideră abuzivă, la Instituţia Prefectului Olt, iar la începutul lunii iunie Prefectura a emis o adresă în care menţionează că a restituit spre reanalizare dispoziţia în cauză.

"Instituţia Prefectului - Judeţul Olt a procedat la verificarea legalităţii dispoziţiei numărul 184/11.03.2019 emisă de primarul municipiului Caracal şi cu adresa numărul 23627/05.06.2019 a restituit spre reanalizare actul administrativ menţionat", se arată în răspunsul primit de Octavian Stănescu de la Prefectura Olt.

Octavian Stănescu a depus pe 18 iunie acţiune în instanţă, la Tribunalul Olt, pentru anularea actului administrativ emis de primarul municipiului Caracal în luna martie.

Stănescu acuză că s-a încercat reducerea sa la tăcere.

"Au trecut aproape trei luni din momentul în care s-a încercat aducerea la tăcere şi la îndepărtarea de cetăţeni a singurei voci care încerca cu adevărat să le prezinte activitatea din cadrul Primăriei Caracal. În toată această perioadă, am respectat rigorile legii şi am contestat Dispoziţia abuzivă la Instituţia Prefectului Olt. Răspunsul primit la plângerea formulată către prefectură întăreşte ceea ce am prezentat până acum, şi anume, faptul că Dispoziţia prin care s-a încercat aducerea la tăcere a mea este abuzivă şi nelegală, dispunând transmiterea acesteia spre reanalizare. Consider că acest tip de decizii abuzive trebuie anulate în totalitate şi de aceea am decis să solicit instanţei de contencios administrativ anularea în totalitate a acestei Dispoziţii", a scris Octavian Stănescu pe Facebook.

El a adăugat că nu va accepta politica "pumnului în gură" şi "excesul de putere".

Atât primarul, cât şi viceprimarul municipiului Caracal sunt membri ai PSD.

Până în luna martie, viceprimarul Octavian Stănescu posta frecvent pe reţele de socializare informaţiile despre activitatea primăriei, despre proiecte şi investiţii, despre unele lucrări în derulare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel