Omagiu Mamei Sfinte Shri Mataji Nirmala Devi

Shri Mataji Nirmala Devi
Shri Mataji Nirmala Devi

Cei peste 1000 de sahaja yoghini din România îi aduc un adânc omagiu Mamei Sfinte Shri Adi Shakti Shri Mataji Nirmala Devi - fondatoarea Sahaja Yoga, Cea care a ales la 23 februarie 2011 să părăsească această lume, după o perioadă de retragere în tăcere de câţiva ani.

Ei o consideră a fi cea mai importantă personalitate spirituală deschizătoare de drumuri din istoria lumii, Cea care a permis căutătorilor Realităţii de pretutindeni atingerea unui nivel superior de conştiinţă, cel promis de Scripturi, pe care le-a împlinit prin munca şi venirea Sa. Shri Mataji a adus Umanităţii Epoca Mamei, în care transformarea spirituală se produce la nivel de mase, prin trezirea conştiinţei reziduale interioare, printr-un experiment concret, perceput la nivelul sistemului nervos central. Ea a acordat cu iubire şi compasiune necondiţionate tuturor căutătorilor experienţa Realizării Sinelui, a sfătuit, a mângâiat şi a salvat.

India, Anglia şi Italia au fost principalele ţări de reşedinţă, binecuvântate de prezenţa Sa, dar a călătorit neobosit pe cele cinci continente pentru a aduce căutătorilor darul Său, oferind tuturor cheia pătrunderii în lumea interioară. Scurt istoric al vizitelor şi conferinţelor lui Shri Mataji Nirmala Devi în România:

Peste 20 000 de români şi-au primit renaşterea spirituală cu prilejul conferinţelor publice susţinute de Shri Mataji în România, între anii 1990 şi 1996.

În timpul vizitelor la Bucureşti, în perioada 1992-1996, Domnia Sa a locuit la Palatul Elisabeta, devenit în acei ani loc sacru de pelerinaj pentru discipolii din România şi oaspeţii de peste hotare.

1990• 16 şi 17 octombrie: Conferinţe Publice la Sala Palatului;Miercuri 17 octombrie: Conferinţă de presă la Sala Palatului şi interviu pentru Televiziunea Română.

1992• 21 iulie: Conferinţă publică, Sala Polivalentă; • 22 iulie: Vizitarea Expoziţiei de Sahaja Yoga de la Muzeul Naţional de Istorie;• 25 octombrie, Timişoara: Celebrarea Festivalului Diwali, cu participare internaţională;

1993• 7 septembrie: Conferinţă publică, Sala Polivalentă;

1994• 2 septembrie: Conferinţă publică, Sala Polivalentă;

1995• 1 august: Conferinţă publică, Sala Polivalentă;• 2 august: Conferinţa medicală, Universitatea Ecologică Bucureşti. Shri Mataji a fost distinsă cu diploma de „Doctor în ştiinţe cognitive”.

1996 • 9 iulie: Conferinţă publică, Sala Polivalentă.

În discursurile Sale publice din România, Shri Mataji Nirmala Devi s-a referit la calităţile spirituale deosebite ale românilor:

„I-am întrebat ce înseamnă Bucureşti. Mi-au spus că Bucur înseamnă « bucurie ». Dacă aceasta este starea de bucurie (starea obţinută după experienţa Realizării Sinelui, n.tr.), voi o puteţi obţine foarte uşor.” (Conferinţă publică, Sala Polivalentă - Bucureşti, 21 iulie 1992)

„România pare a fi o ţară deosebit de auspicioasă şi sfântă. Ramana, în sanscrită, înseamnă « a te bucura de beatitudinea Divină ».” (Conferinţă publică, Sala Polivalentă - Bucureşti, 7 septembrie 1993) „Se pare că România este un loc special, în care există atât de mulţi căutători ai Adevărului. Şi ei sunt foarte profunzi şi sinceri în căutarea lor. Nu ştiu, dar oamenii din România sunt realmente deosebit de sensibili faţă de spiritualitate.” (Conferinţă publică, Sala Polivalentă - Bucureşti, 1 august 1995)

„Cred că există un fel de atmosferă muzicală în România. Pentru că, atunci când voi cântaţi, de asemenea, aveţi un acord foarte melodios, asemenea muzicii celeste, care a fost cântată cu mult timp în urmă; cred că acea muzică a revenit în România. Se spune că muzica pe placul lui Dumnezeu era interpretată de gandharvas şi găsesc că acei gandharvas sunt doar în România. Dacă Nabhi Chakra (a planetei Pământ, n.tr.) este Marea Neagră şi Atena a trăit în Grecia, atunci toată această zonă trebuie să fi fost cea descrisă drept « Ceruri » în India. Şi probabil, în vremurile de demult, oamenii din România sau din Grecia îi cântau laudă lui Dumnezeu. Se pare că aceşti mari gandharvas s-au născut din nou în ţara voastră. Cuvântul Ramana, în sanscrită, înseamnă « cei care se bucură de viaţa spirituală ». Dacă numele de România vine de la acest cuvânt, pot vedea limpede cum voi vă bucuraţi de viaţa spirituală.”(Seară de muzică indiană - Bucureşti, 2 august 1995)

Shri Mataji a acordat o atenţie deosebită muzicienilor români sahaja yoghini, oferindu-le burse de studiu în domeniul muzicii clasice indiene la Academia „P.K. Salve” din Nagpur, India.

Despre Asociatia SAHAJA YOGA - ROMANIA

Asociaţia „SAHAJA YOGA – ROMÂNIA” a luat fiinţă în ianuarie 1991, cu un număr de 22 de membri fondatori. Astăzi Sahaja Yoga este practicată în România de peste 1000 de persoane din 49 de oraşe, în 37 dintre acestea fiind organizate cursuri gratuite de iniţiere.

Citeşte şi:

A murit Shri Mataji Nirmala Devi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel