Omar Hayssam, condamnat pentru că a colaborat cu Israelul. Execută pedeapsa la muncă silnică într-un penitenciar din Siria

omar-hayssam
omar-hayssam

La Curtea de Apel din Oradea trebuia să se desfăşoare procesul fugii lui Omar Hayssam, dar acesta a fost amânat deoarece avocatul sirianului a depus la dosar documente care atestă că acesta se află într-o închisoare din Siria.

Documentul prezentat în faţa judecătorului arată că Hayssam este condamnat pentru colaborare cu Israelul. În aceste condiţii, judecătorul a cerut demersuri privind audierea sirianului.

De asemenea, din actele depuse la dosar de către avocalul sirianului reiese că deciziea instanţei de la Înalta Curte de Securitate siriană este executorie, din 9 august 2010, potrivit căreia Omar Hayssam a fost arestat în 9 ianuarie 2008 şi condamnat la patru ani de muncă silnică pentru săvârşirea unor infracţiuni la o lege specială a statului sirian. "Decizia a fost transmisă familiei lui Omar Hayssam. Din conţinutul acesteia reiese că acesta a fost condamnat pentru atentat la siguranţa statului sirian, prin colaborare cu statul israelian. Totodată, conţine adresa unde poate fi citat şi unde autorităţile române pot face demersuri pentru a-l găsi şi audia", a explicat avocatul Ion Cazacu.

Totodată, avocatul a criticat adresa lapidară transmisă la Oradea de Ministerul de Externe, care se rezumă la o notă verbală primită din Siria, potrivit căreia Omar Hayssam nu a fost găsit la domiciliul părinţilor săi.

Deşi procurorul de şedinţă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Bihor a cerut judecătorilor respingerea solicitării făcute de avocat, pe considerentul că procesul trenează de mai mulţi ani, timp în care autorităţile statului au făcut suficiente încercări pentru a-l găsi pe sirian, judecătorul de caz, Traian Munteanu, a decis să amâne procesul cu şase luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel