Emoții pentru Camelia Bogdan. Decizia judecătorilor din dosarul "Telepatia" atrage atenția Uniunii Europene. Hotărârea Curții de Apel ajunge la Curtea Europeană de Justiție (CJUE), la solicitarea Ombudsmanului European. Analistul politic Bogdan Chirieac opinează că este semnalul că s-a depășit linia roșie dintre justiție și comanda politică.
Potrivit Lumea Justiției, Ombudsmanul European, un fel de Avocatul al Poporului pentru Uniunea Europeană, solicită Curții Europene de Justiție să se aplece asupra dosarului "Telepatia". El vrea să vadă legalitatea deciziei și dacă se justifică extinderea sechestrului asupra unor terți care nu au avut calitate în proces.
"Cred că înseamnă un singur lucru. S-a trecut de linia roșie în acest dosar în sensul în care mult prea multe lucruri nu au fost făcute cum trebuie în dosar. (...) Dosarul Telepatia părăsește România și ajunge în Uniunea Europeană. E ceva atât de grav încât UE se sesizează că s-a depășit linia roșie, dintre justiție și comanda politcă. Cu siguranță vom avea și urmări concrete, dar va dura. E un mare semn de întrebare: sunt curios dacă va conta în MCV. Vor fi consecințe și în România, indiferent cine va fi la putere. Însă, din nefericire, va dura. Între timp, oamenii aceia stau în închisoare pentru o decizie controversată. Până la decizia de acolo, poate membrii CSM, întorși din concediu, se vor apleca asupra dosarului. Poate apare- punem răul înainte- ministrul Justiției", a comentat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.
Ombudsmanul European a înaintat Curții de Justiție de la Luxemburg o petiție care are ca obiect procedura specială de depunere de întrebări preliminarii cu privire la dosarul de privatizare al Institutului de Cercetări Alimentare, cunoscut și ca dosarul "Telepatia". Demersul Ombudsmanului European îl succede pe cel al avocatei Maria Vasii, apărătoarea lui Dan Voiculescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News