Ministrul Sănătăţii din Germania avertizează că varianta conform căreia Omicron ar putea reprezenta sfârşitul pandemiei nu este nimic altceva decât o credinţă naivă.
Lauterbach a spus că obţinerea imunităţii prin infecţie este o „vaccinare murdară” şi nu soluţia. "Încă avem nevoie de vaccinare obligatorie. În caz contrar, infectarea cu Omicron este o vaccinare murdară prin uşa din spate. A conta pe toţi să se infecteze mai devreme sau mai târziu şi să devină imuni... ar cauza mari probleme" a spus Lauterbach.
Versiunea Omicron a virusului pare până acum a fi mai blândă decât variantele anterioare. Dar ministrul sănătăţii a avertizat că „mulţi oameni s-ar îmbolnăvi grav, cu daune adesea permanente”, dacă Omicron ar fi lăsat necontrolat. „Pentru copiii noştri ar fi un experiment absolut iresponsabil”, a spus el într-un tweet la începutul acestei săptămâni, potrivit DW.
Ministrul Sănătăţii a mai spus că este „naiv” să credem că „omicron este sfârşitul pandemiei”.
„Vaccinarea obligatorie este, de asemenea, importantă pentru viitoarele variante care se pot dezvolta în continuare”, a spus el pentru Welt. „Infecţia cu Omicron nu îl face neapărat imun la următoarea variantă virală”.
Lauterbach a avertizat, de asemenea, despre posibilitatea ca o variantă nouă, mai periculoasă, să înceapă să se răspândească. "Imaginaţi-vă pentru o secundă că varianta Omicron este semnificativ mai mortală. În cazul acesta am fi în pericol existenţial acum" a spus Lauterbach. „Nimeni nu poate garanta că nu se va dezvolta în curând o variantă mult mai periculoasă”.
Rata de vaccinare a Germaniei este mai mică decât cea din mai multe ţări europene: 71,5% din populaţie este complet vaccinată şi 40,9% au primit o vaccinare de rapel. Guvernul cancelarului Olaf Scholz a stabilit un obiectiv de vaccinare de 80% şi speră să administreze 30 de milioane de vaccinuri de rapel până la sfârşitul lunii ianuarie, scrie Mediafax.
Italienii în vârstă de peste 50 de ani sunt obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului, conform unei noi legi care a intrat în vigoare sâmbătă.
Cei care nu s-au vaccinat încă au primit o perioadă de graţie până la sfârşitul lunii ianuarie pentru a face acest lucru. De la 1 februarie, toţi cei care nu sunt vaccinaţi sau care nu au primit a doua doză sau o injecţie de rapel, deşi au avut ocazia să o facă, vor fi amendaţi cu 100 de euro, transmite Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu