Sir John Bell, un important expert britanic în domeniul sănătăţii, a declarat că datele preliminare ale unui studiu sugerează că Omicron se comportă „destul de diferit" în comparaţie cu tulpinile anterioare de coronavirus. Persoanele infectate au un simptom comun, la început, durerea în gât.
Oamenii de ştiinţă din întreaga lume fac studii pentru a înţelege comportamentul lui Omicron, care este considerat a fi foarte rezistent la vaccinurile existente. Până în prezent, rezultatele au arătat că această nouă tulpină provoacă simptome COVID-19 mai puţin severe, în comparaţie cu primele variante ale virusului.
Dar cei infectaţi cu Omicron au un simptom comun: durerea în gât, potrivit HindusTime.
Directorul executiv al companiei Discovery Health, cu sediul în Africa de Sud, a declarat recent, în cadrul unei şedinţe de informare, că medicii au observat un set uşor diferit de simptome în rândul celor testaţi pozitiv.
Cel mai frecvent semn timpuriu a fost disconfortul în gât, a declarat directorul executiv Dr. Ryan Noach, urmat de congestie nazală, tuse uscată şi mialgie care se manifestă prin dureri lombare.
Cele mai multe dintre aceste simptome sunt uşoare, a spus Dr. Noach, dar a subliniat că acest lucru nu înseamnă că Omicron este mai puţin virulent.
Un important expert britanic în domeniul sănătăţii a fost, de asemenea, de acord cu Dr. Noach şi a declarat că datele preliminare sugerează că Omicron se comportă „destul de diferit" în comparaţie cu tulpinile anterioare de coronavirus.
„Simptomele pe care le au oamenii din cauza acestui virus particular sunt diferite faţă de variantele anterioare", a declarat Sir John Bell, adăugând că nasul înfundat, durerile în gât, mialgia şi scaunele moi sunt simptomele la care trebuie să fim atenţi, transmite Mediafax.
Pandemia s-ar putea extinde până în 2024, declară reprezentanții companiei Pfizer. Datele privind vaccinul pentru copiii mai mici întârzie să apară. Pfizer a declarat vineri că o versiune cu o doză mai mică a vaccinului său pentru copiii cu vârste între 2 și 4 ani a generat un răspuns imunitar mai slab decât se aștepta, ceea ce ar putea întârzia autorizarea serului.
Directorul științific al Pfizer, Mikael Dolsten, a declarat, într-o prezentare pentru investitori, că societatea se așteaptă ca unele regiuni să continue să aibă valuri pandemice COVID-19 în următorul an sau doi. Alte țări vor trece la stadiul „endemic", cu un număr de cazuri scăzut și ușor de gestionat, conform Reuters. Până în 2024, boala ar trebui să fie endemică pe tot globul, potrivit previziunilor companiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News