Omleta albă, doar din albușuri, este mai indicată în diete decât omleta clasică.
2 linguri ulei de măsline
4 albușuri
o ceapă
1 ardei gras
ciupercă Champignon
3 linguri cașcaval ras
sare
piper
Separă albușurile de gălbenușuri. Toacă legumele potrivit și frige-le în 2 linguri de ulei de măsline, până când ciupercile își schimbă culoarea. Scoate legumele din tigaie și în locul lor toarnă cele patru albușuri, fără să le bați înainte.
Presară sare și piper, apoi pune un capac deasupra tigăii. Lasă omleta la foc mic pentru câteva minute. Ridică apoi capacul și pe o jumătate de omletă pune legumele, presară cașcavalul și pune cealaltă jumătate deasupra, notează retetepractice.ro.
Servește omleta de albușuri cu o salată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu