Omletă cu ceapă și cârnăciori, un mic dejun sățios și savuros. Cum se prepară- rețeta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă vrei un mic dejun consistent, te poți bucura de o delicioasă omletă cu ceapă și cârnăciori. Iată rețeta!

Publicitate

Ingrediente (2 porţii)

4 ouă

1 ceapă

2 cârnaţi tăiaţi rondele

2 linguri ulei

sare, piper

Cum se prepară

Toci ceapa julien. Încingi uleiul, pui cârnaţii şi ceapa, apoi le rumeneşti. Separat, cu un tel, baţi ouăle cu sare şi piper, după gust, apoi le torni peste ingredientele din tigaie şi le laşi să se coacă, la foc mic, aproximativ cinci minute. Când omleta se încheagă, o întorci pe cealaltă parte, cu multă grijă ca să nu o rupi, şi o laşi să se rumenească. O serveşti caldă.

Varianta la cuptor

Ingrediente:

6 ouă

100g cârnați tăiați în bucăți mici sau felii

1/2 ceapă tocată fin

1/2 ardei gras tocat

50g brânză rasă (opțional)

sare și piper după gust

ulei pentru uns forma

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-o tigaie, călește ceapa și ardeiul într-o lingură de ulei de măsline până când acestea devin moi. Adaugă cârnații și prăjește-i până când încep să se rumenească ușor. Într-un bol mare, bate ouăle împreună cu sarea și piperul. Adaugă amestecul de ceapă, ardei și cârnați peste ouă și amestecă bine. Unge o formă de copt cu puțin ulei și toarnă amestecul de ouă în ea.

Presară brânza rasă deasupra, dacă folosești. Bagă forma în cuptor și coace omleta timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când este bine coaptă și aurie pe margini. Scoate forma din cuptor și lasă omleta să se răcorească ușor înainte de a o tăia și a o servi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel