Omleta cu ciuperci și cașcaval poate reprezenta micul dejun perfect. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
2 ouă
2 linguriţe apă
2 ciuperci champignon
1 lingură caşcaval răzuit (am folosit caşcaval de capră de la Five Continents)
1 lingură ulei
puţin pătrunjel tocat
sare, piper negru măcinat
Cum se prepară
Se curăţă ciupercile de picioruşe. Se şterg pălărioarele cu un şerveţel umed. Se taie felii foarte subţiri. Caşcavalul se dă pe răzătoare. Se bat bine ouăle cu apă, sare şi piper după gust. Se încinge uleiul într-o tigaie mică (cca 16 cm diametru). Se adaugă treptat feliile de ciuperci în tigaie şi se prăjesc cam 30 secunde, fiind subţiri se fac repede.
Mai bateţi de câteva ori ouăle şi turnaţi-le peste ciuperci. Imediat, cu o lingură, trageţi ciupercile spre centru, fiindcă au tendința să meargă spre margini. După câteva secunde, veţi vedea că marginile omletei se încheagă. Începeţi să trageţi marginile spre interior, astfel încât oul nefăcut să se scurgă înspre margine, scrie e-retete.ro. Repetaţi de jur împrejurul tigăii, până când terminaţi tot oul nefăcut. La un moment dat, veţi vedea că oul nefăcut nu se scurge singur spre margine şi veţi fi nevoiţi să înclinaţi tigaia ca să-l forţaţi să curgă.
Când nu mai e decât puţin ou nefăcut deasupra, presăraţi caşcavalul peste omletă. Acum, puteţi trece la pasul următor. Dar, dacă preferaţi omleta mai bine făcută şi mai rumenă, puneţi un capac pe tigaie şi lăsaţi aşa 1/2 minute. Transferaţi omleta din tigaie direct pe farfurie. Manevraţi tigaia astfel încât omleta să se plieze în două. Presăraţi cu pătrunjel şi serviţi imediat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News