Ești la dietă, dar nu vrei să renunți să gătești un preparat gustos? Iată rețeta unei omlete delicioase, făcută cu dovleac și cartofi.
În plus, o felie din această omletă are doar 200 de calorii.
Ingredientele de care ai nevoie. Dozele indicate sunt pentru patru persoane.
200 grame de dovleac,
30 grame de pesmet,
30 grame de cașcaval ras,
15 ml ulei de măsline,
4 ouă,
2 cartofi,
o ceapă,
câteva crenguțe de rozmarin proaspăt,
sare și pier după gust.
Dovleacul se curăță de coajă și semințe, apoi se taie în bucăți. Cartofii și ceapa se curăță de coajă și se taie felii mici.
Într-o tigaie se pune puțin ulei și se călesc ușor cartofii și ceapa. Gătește legumele la foc mare timp cinci minute, amestecând din când în când.
Se condimentează totul cu sare fină și crenguțele de rozmarin. Continuă să gătești legumele, sub capac, aproximativ douăzeci de minute, încorporând dovleacul în ultimele cinci minute. Transferă legumele pe o farfurie și lăsă-le să se răcească.
Dovlecei umpluți cu paste cremoase: o mâncare delicioasă, care va fi pe placul tuturor
Într-un castron mare, pune toate ouăle, pesmetul, cașcavalul și asezonează-le cu piper negru și sare fină. Cu un tel manual, amestecă totul repede, până se creează un amestec omogen.
Acoperă o tavă cu hârtie de copt și pune legumele răcite, iar deasupra toană compoziția de ouă.
Ingredientul secret care face chiftelele suculente. Nu l-ai mai folosit până acum
Gătește omleta de dovleac și cartofi într-un cuptor preîncălzit, aproximativ douăzeci de minute, la o temperatură de 180° C.
Când omleta este gătită, scoate-o din cuptor și așteaptă să se răcească un pic. Înainte de a o aduce pe masă, omleta se taie felii. Poftă bună!
Vezi și:
Chiftelele cu ceapă sunt suculente și fragede, iar cei care le vor gusta pentru prima dată nu vor ghici din ce sunt făcute.
Pentru a le prepara veți avea nevoie de:
ceapă - 500 grame (3 bucăți),
suc de roșii - 500 ml,
ouă - 2 bucăți,
griș - 120 grame,
usturoi - 2 căței,
sare - 1/2 linguriță,
piper negru - după gust,
ulei de floarea soarelui - pentru prăjit.
Modul de preparare
Curățați ceapa și tocați-o fin. Puneți ceapa tocată într-un bol și adăugați 120 grame de griș. Amestecați bine. Se sparg 2 ouă, se adaugă 2 căței de usturoi trecuți printr-o presă, se pune o jumătate de linguriță de sare și piper negru după gust. Se amestecă totul și se lasă 10-15 minute pentru ca grisul să se umfle și să absoarbă sucul, lăsat de ceapă.
Luați o tigaie și turnați ulei. Cu lingură luați câte puțin aluat și puneți-l în uleiul încins. De asemenea, puteți modela chiftele cu mâinile. Prăjiți chiftelele pe ambele părți până devin aurii.
Acum luați o altă tigaie și așezați în ea chiftelele prăjite. Deasupra, turnați suc de roșii. Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți la foc minim, circa 15-20 de minute. Poftă bună!
Mâncarea din carne de pui și dulceață este o combinație care pare extremă și neconvențională. Dacă dulceața este făcută din ardei picant rezultatul va fi irezistibil.
Carnea de pui este un produs simplu, dar cu o mie de proprietăți. Pe lângă faptul că este ușoară, carnea de pui este extrem de versatilă și se pretează la cele mai diferite preparate. Fie că este vorba despre un pui întreg, pulpe sau piept, carnea este o soluție excelentă pentru prânz sau cină.
Azi vă propunem o rețetă de pui cu dulceață de ardei, bogată în gust și culoare. Rezultatul final te va uimi.
Pentru a face rețeta de pui cu dulceață de ardei veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
500 grame de pulpe de pui;
320 grame de ardei roșu;
100 grame de făină,
100 grame de nuci de pin,
1 ceapă albă;
ulei de măsline,
sare - după gust.
Mai întâi, ar trebui să curățați ardeiul roșu. După ce ați eliminat cotorul și semințele, tăiați ardeiul fâșii. Tăiați ceapa felii și prăjiți-o într-o tigaie, apoi adăugați ardeii. Când legumele s-au înmuiat, se sărează.
Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă: se prepară în 5 minute și este super sățioasă
Treceți pulpele de pui prin făină și prăjiți-le în ulei încins. După ce pulpele s-au prăjit pe toate părțile, adăugați dulceața de ardei. Acoperiți tigaia cu pulpe și ardei cu un capac și lăsați-le să fiarbă.
Nucile de pin se prăjesc într-o tigaie uscată și se adăugă peste pulpe. Mâncarea este gata când dulceața de ardei scade. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu