Omleta cu dovlecei la cuptor poate fi pregătită pentru micul dejun sau prânz.
8 ouă
250 ml lapte
3 fire ceapă verde
2 dovlecei medii
3 căței usturoi
150 g cașcaval
1/2 pliculeț praf de copt
1/2 legătură pătrunjel
sare
piper
ulei
Spală dovleceii și taie-i pe jumătate, apoi curăță-i de semințe cu ajutorul unei lingurițe. Rade dovleceii pe răzătoarea mare, apoi adaugă puțină sare și lasă-i la scurs pentru 20-30 minute. Odată ce dovleceii și-au lăsat apă, scurge-i cât mai bine posibil.
Într-o tigaie, frige ceapa și usturoiul în 1-2 linguri ulei. După două minute, adaugă dovleceii și continuă să amesteci patru minute.
Combină legumele trase la tigaie cu cașcavalul ras, odată ce legumele s-au răcit. Așază legumele combinate cu cașcavalul într-o tavă de cuptor termorezistentă.
Separat, bate ouăle cu laptele cât mai bine (poți folosi și mixerul) și adaugă sare, piper și praful de copt.
Toarnă oul peste combinația de dovlecei și cașcaval. Pune omleta cu dovlecei la cuptor la 180 grade pentru 50-55 minute, notează retetepractice.ro.
Pune pătrunjel deasupra și servește omleta cu dovlecei la 15 minute după ce ai scos-o din cuptor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News