Omleta cu dovlecei la cuptor este un preparat extrem de gustos.
8 ouă
250 ml lapte
3 fire ceapă verde
2 dovlecei medii
3 căței usturoi
150 g cașcaval
1/2 pliculeț praf de copt
1/2 legătură pătrunjel
sare
piper
ulei
Spală dovleceii și taie-i pe jumătate, apoi curăță-i de semințe. Rade dovleceii pe răzătoarea mare, apoi freacă-i cu puțină sare și lasă-i la scurs pentru 20-30 minute. Odată ce dovleceii și-au lăsat apă, scurge-i cât mai bine posibil.
Într-o tigaie, frige ceapa și usturoiul tocate în 1-2 linguri ulei, lasă-le pentru 1-2 minute la foc mediu, apoi adaugă dovleceii și continuă să amesteci 3-4 minute.
Combină legumele trase la tigaie cu cașcavalul ras, odată ce legumele s-au răcit. Pune legumele combinate cu cașcavalul într-o tavă de cuptor, notează retetepractice.ro.
Separat, bate ouăle cu laptele cât mai bine și adaugă sare, piper și praful de copt.
Toarnă oul peste combinația de dovlecei și cașcaval. Pune omleta cu dovlecei la cuptor la 180 grade pentru 50-55 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu