Dacă vrei să servești un mic dejun delicios, poți prepara o omletă cu dovlecei la cuptor. Iată rețeta...
Ingrediente
8 ouă
250 ml lapte
3 fire ceapă verde
2 dovlecei medii
3 căţei usturoi
150 g caşcaval
1/2 pliculeţ praf de copt
1/2 legătura pătrunjel
sare
piper
ulei
Cum se prepară
Spală dovleceii şi taie-i pe jumătate, apoi curăţă-i de seminţe cu ajutorul unei linguriţe (scobeşte-i pe centru). Rade dovleceii pe răzătoarea mare, apoi freacă-i cu puţină sare şi lasă-i la scurs pentru 20-30 minute, potrivit retetepractice.ro. Odată ce dovleceii şi-au lăsat apă, scurge-i cât mai bine posibil.
Într-o tigaie, frige ceapa şi usturoiul tocate în 1-2 linguri ulei, lasă-le pentru 1-2 minute la foc mediu, apoi adaugă dovleceii şi continuă să amesteci 3-4 minute. Combină legumele trase la tigaie cu caşcavalul ras, odată ce legumele s-au răcit. Aşază legumele combinate cu caşcavalul într-o tavă de cuptor termorezistentă.
Separat, bate ouăle cu laptele cât mai bine (poţi folosi şi mixerul) şi adaugă sare, piper şi praful de copt. Toarnă oul peste combinaţia de dovlecei şi caşcaval. Dă omleta cu dovlecei la cuptor la 180 grade pentru 50-55 minute. Presară pătrunjelul deasupra şi serveşte omleta cu dovlecei la 10-15 minute după ce ai scos-o de la cuptor.
Ingrediente
3 ouă
1 linguriţă amestec de verdeţuri
2 linguri de unt
1 linguriţă apă
3 linguri caşcaval ras
50 g şuncă
sare
Cum se prepară
Bate ouăle cu verdeţurile (tarhon şi pătrunjel) o lingură de unt moale, adaugă sare după gust şi o linguriţă de apă, potrivit retetepractice.ro. Încinge o tigaie şi topeşte cealaltă lingură de unt în ea. Pune compoziţia de unt în tigaie şi roteşte-o deasupra focului pentru ~20 de secunde, până ce omleta începe să se închege. Presară şunca tăiată cubuleţe şi caşcavalul ras. După 1-2 minute, ridică marginile omletei şi suprapune o jumătate peste cealaltă. Deasupra preparatului împăturit presară încă puţin caşcaval şi lasă omleta până când caşcavalul se topeşte. Serveşte omleta cu roşii cherry alături.
Opţional, poţi împacheta omleta în stilul celei franţuzeşti: ridică pe rând marginile omletei şi adu-le către centru. Serveşte omleta cu îmbinarea în jos, pentru o prezentare mai elegantă.
Ingrediente
5 ouă
150 g brânză de burduf
1/2 ardei roşu
150 g jambon
1 ceapă verde
sare şi piper
2 lipii
unt
salată
ridichi
roşii
rucolq
baby spanac
ulei de măsline
măsline
sare
Cum se prepară
Jambonul şi legumele se toacă mărunt. Se bat ouăle împreună cu condimentele şi brânza de burduf, potrivit cookingathome.ro. Se încinge o tigaie antiaderentă, se unge cu puţin unt şi se pun la gătit jambonul şi legumele, pentru câteva minute. Apoi se toarnă ouăle şi brânză. Se lasa 2 minute, până prinde o crustă la bază, după care se aşează o lipie, pe toată suprafaţa. Se mai lasa 1 minut, după care se răstoarnă pe partea cu lipia, pe o farfurie mai mare. Se aşează şi cealaltă lipie şi se pune din nou la tigaie. Se mai lasa 2-3 minute, până se rumeneşte lipia. Se taie triunghiuri şi se serveşte alături de salată!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News