EXCLUSIV  Cum se face omleta picantă cu legume a la Cezar Osiceanu

Pilotul Cezar Osiceanu, pasionat de bucătărie, vă prezintă astăzi o rețetă delicioasă, omleta picantă cu legume.

 

"Omleta este preferata multora așa încât haideți să facem una deosebit de bună, frumos mirositoare și cât mai sănătoasă.

Avem nevoie de: 
1. 3 ouă proaspete 
2. 150 gr de telemea de oaie tăiate cubulețe 
3. O jumătate de morcov tăiat fâșii subțiri
4. O jumătate de ardei kapia tăiat fâșii subțiri
5. Câte o jumăte de ardei iute roșu și verde tăiate rotocoale subțiri
6. Cozile de la 7-8 ciuperci, tăiate în 4  

7. Mărar și pătrunjel proaspăt și tocate mărunt 
8. Mirodenii după gust (piper, boia dulce, curry, busuioc) 
9. 150 gr de slăninuța afumată tăiată cubulețe
10. 4-5 roșii cherry tăiate felii

Punem în tigaie slăninuța cu legumele

2. -imagine fara descriere- (dfb66775-269e-4d7f-873c-a438782bf1f8_16248200.jpg)

3. -imagine fara descriere- (bed52602-f6fa-41b9-9f93-473c77233966_63557600.jpg)

Adăugăm roșiile

4. -imagine fara descriere- (27c5978a-15a7-4430-a8d5-ac52c88c0e06_51299200.jpg)

Batem ouăle cu brânză, mirodeniile și ceva mărar

Și turnăm peste conținutul din tigaie

5. -imagine fara descriere- (e6f7df8d-fe6b-4d4d-ae72-2e9fa1ac90f7_60596500.jpg)

Așezăm frumos pe o farfurie rotundă si presărăm deasupra restul de verdeață tocată".

6. -imagine fara descriere- (86521ed1-bb06-4b1e-8d6b-4ff45eb9d8ed_03249000.jpg)

VEZI ȘI: Supă cremă de ciuperci. Rețetă delicioasă și simplă

Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o supă cremă de ciuperci.

„Luați multe ciuperci brune! Le tăiați mărunt și le căliți, iar apoi le fierbeți binișor. Nu uitați să puneți mirodeniile, după gust, dar în ultimul minut de fierbere. Apoi turnați cu încredere și un pahar de vin roze în oala în care fierb ciupercile!

Curățați de coajă și tăiați în felii subțiri ghimbirul după care îl căliți în feliuțe aurii de-a dreptul! Înainte de a o scoate în farfurie, puneți o bucată de brânză Rochefort franțuzească să se topească în supă și amestecați încet ca să se omogenizeze. Pe final, stoarcem picături de lămâie peste!

Scoatem în farfurie supa cremă și introducem în ea feliuțe de ghimbir călite precum gălbiorii într-o punguță de om sărac”, ne-a spus pilotul Cezar Osiceanu.

VEZI ȘI: Rețetă delicioasă: porc la cuptor. Ingredientul secret care vă scoate preparatul din anonimat

Pilotul Cezar Osiceanu, pasionat de bucătărie, vă prezintă astăzi o rețetă delicioasă, vedeta din farfurie fiind carnea de porc.

„Afară numai iarnă nu pare a fi și poate așa vom înțelege mai bine efectele modificărilor climatice cauzate de poluare. Plouă și e totul umed și urât de parcă ar fi o imagine bacoviană sadea și noi trebuie să pregătim ceva bun, frumos și mai ales gustos, deci să lăsam inspirația să ne lumineze calea spre gurmanzii noștri mari și mici. Vom apela la eternul prieten al nostru, deja de secole, beatificatul porc Ghiță. Mulți prieteni mă întreabă de ce românii au dezvoltat așa o pasiune culinară preponderență asupra porcului. În umila mea opinie, porcul a fost unul dintre secretele supraviețuirii românilor în perioada istorică în care Țările Române, Muntenia și Moldova erau prinse în cleștele turco-tătărăsc. Cum atât turcii, cât și tătarii jefuiau sau cereau tribut constând în animale vii, iar din cauza faptului că tuturor, musulmani fiind, porcul le era interzis, românilor nu le rămânea decât să îi mulțumească lui Dumnezeu că aveau astfel ce mânca.

În plus porcul era ușor de crescut, atât închis în bătătură, cât și în turme mari, iar de la el românul folosea totul. Opincile din piele de porc, periile din păr de porc, carnea sub diverse forme păstrată și preparată, toate l-au făcut faimos pe Ghiță al nostr,u așa încât haideți să îi aducem un omagiu și noi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel