O omletă rapidă și ușoară cu sparanghel este un mic dejun copios, care îți va oferi energie pentru întreaga zi.
Pregătește o mâncarea grozavă de sezon cu sparanghel proaspăt și ouă. Adaugă mai multe verdețuri și condimente în omletă. De asemenea, poți diversifica gustul omletei cu un cățel de usturoi.
Ingrediente pentru două porții:
ouă - 6 bucăți,
lapte - 3 linguri,
sparanghel - 1 legătură,
sare și piper după gust,
usturoi - 2 căței,
ulei rafinat de floarea soarelui - 1 lingură.
Apa cu sare se pune la fiert într-o cratiță. Când apa începe să fiarbă se adaugă sparanghelul și se gătește 3 minute. Nu uita să rupi partea groasă și tare a sparanghelului.
Încinge puțin ulei în tigaie. Scoate sparanghelul din apă și pune-l în uleiul încins. Bate ouăle cu sare și piper. Dacă dorești, adaugă și puțin lapte. Usturoiul se curăță, se trece prin presă și se pune în ouăle bătute cu lapte.
Alimente benefice sănătății, pe care le consumi incorect. Află care sunt acestea
Amestecul de ouă se toarnă peste sparanghelul din tigaie. De asemenea, poți adăuga ierburi după gust. Omleta cu sparanghel se servește fierbinte. Poftă bună!
Sparanghelul este foarte gustos dacă știi cum să-l prepari. Lăstarii de sparanghel au o mulțime de beneficii pentru sănătate, așa că trebuie să facă parte din alimentația noastră. Îți prezentăm o rețetă simplă pentru micul dejun - Sparanghel cu bacon și ou. Acest fel de mâncare este foarte delicios și original.
Ingrediente pentru două peroane:
sparanghel - 10 lăstari,
bacon - 10 fâșii,
ulei de măsline,
condimentele preferate,
ouă - 4 bucăți.
Lăstarii de sparanghel se spală și se curăță. Scufundă lăstarii de sparanghel decojit, timp de 5 minute, în apă clocotită, apoi în apă rece, pentru câteva secunde, pentru a le păstra culoarea. La final, sparanghelul se pune pe un prosop de hârtie.
Castraveți, umpluți cu brânză feta, o gustare ușoară de primăvară
Înfășoară lăstarii de sparanghel în fâșiile de bacon și pune-i pe o tavă de copt. Stropește sparanghelul cu ulei de măsline și cu condimentele preferate.
Sparanghelul cu bacon se dă în cuptorul preîncălzit la 120 de grade, pentru 10 minute. Servește sparanghelul cu bacon cu ouă prăjite și câteva felii de lămâie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News