Omleta cu șuncă și brânză, servită cu roșii este delicioasă. Această rețetă este perfectă pentru micul dejun.
Ingrediente
3 ouă
2 linguri lapte
2 felii subţiri şuncă (gen Praga)
2 felii subţiri caşcaval
1 fir pătrunjel
sare
Vezi și: Ce să pui în CAFEA pentru a fi mai AROMATĂ. Ingredientul minunat
Cum se prepară
Şunca şi caşcavalul se taie bucăţele mici. Se toacă pătrunjelul. Se bat bine ouăle cu lapte şi sare, apoi se adăugă şuncă, caşcavalul şi pătrunjelul în compoziţie. Într-o tigaie mai largă, încinsă şi unsă doar cu puţin ulei turnaţi compoziţia de omletă, scuturaţi tigaia să se întindă egal omletă şi prăjiţi la foc mediu spre mare până vedeţi că pe margini e închegată, potrivit e-retete.ro.
Ajutându-vă de un cuţit, desprindeţi pe o margine omleta de tigaie şi trageţi în partea opusă astfel încât omleta să se plieze în două. Apăsaţi cu dosul unei furculiţe pe toată suprafaţa ei să iasă excesul de compoziţie necoaptă din interior. Mai lăsaţi 30 secunde la prăjit şi apoi întoarceţi omleta, fie în aer (dacă aveţi îndemânare), fie cu o paletă lată. Lăsaţi să se prăjească şi pe cealaltă parte. Serviţi cu roşii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu