Omleta cu șuncă și brânză poate reprezenta un mic dejun ideal. Este foarte gustos și sățios.
Ingrediente
3 ouă
2 linguri lapte
2 felii subţiri şuncă (gen Praga)
2 felii subţiri caşcaval
1 fir pătrunjel
sare
Cum se prepară
Şuncă şi caşcavalul se taie bucăţele mici. Se toacă pătrunjelul. Se bat bine ouăle cu lapte şi sare, apoi se adaugă şunca, caşcavalul şi pătrunjelul în compoziţie, potrivit e-retete.ro. Într-o tigaie mai largă, încinsă şi unsă doar cu puţin ulei turnaţi compoziţia de omletă, scuturaţi tigaia să se întindă egal omleta şi prăjiţi la foc mediu spre mare până vedeţi că pe margini e închegată.
Ajutându-vă de un cuţit, desprindeţi pe o margine omleta de tigaie şi trageţi în partea opusă astfel încât omleta să se plieze în două. Apăsaţi cu dosul unei furculiţe pe toată suprafaţa ei să iasă excesul de compoziţie necoaptă din interior. Mai lăsaţi 30 secunde la prăjit şi apoi întoarceţi omleta. Lăsaţi să se prăjească şi pe cealalaltă parte. Serviţi cu roşii.
Vezi și: Ruladă portugheză cu portocale. Rețeta pentru un desert fin și aromat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu