Micul dejun fără omletă nu este mic dejun adevărat! Dacă și tu ești de acord, ți-am pregătit o rețetă delicioasă.
Ingrediente
3 ouă
2 linguri de lapte sau smântână
sare și piper după gust
1 lingură de unt
Cum se prepară
Într-un bol, spargeți ouăle și adăugați laptele sau smântâna. Adăugați o părticică de sare și piper după gust. Cu o furculiță sau un tel, bateți ouăle bine, asigurându-vă că se amestecă uniform cu laptele sau smântâna. Încălziți o tigaie antiaderentă pe foc mediu. Adăugați untul în tigaie și lăsați-l să se topească, asigurându-vă că acoperă baza tigăii. Când untul s-a topit complet și începe să se înfoaie ușor, turnați ouăle bătute în tigaie.
Lăsați ouăle să se coaguleze puțin la baza tigăii și apoi folosiți o spatulă pentru a ridica ușor marginile omletei, permițând ouălor necoagulate să se scurgă în zonele goale. Continuați să ridicați ușor marginile și să permiteți ouălor necoagulate să se coaguleze.Gătiți omleta până când ouăle nu mai sunt lichide, dar centrul este încă ușor umed. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 2-3 minute, în funcție de căldura tigăii.
Luați tigaia de pe foc și pliați omleta în jumătate cu ajutorul spatulei. Lăsați omleta să se odihnească în tigaie timp de aproximativ un minut pentru a se coace complet.
Puneți omleta pe o farfurie și serviți-o imediat, pentru a o savura caldă și proaspătă.
Puteți savura omleta cu pâine prăjită, salată proaspătă sau roșii cherry. De asemenea, puteți adăuga brânză, legume sau alte ingrediente preferate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News