Omleta de post este un preparat pe cât de surprinzător, pe atât de delicos. Iată cum se prepară.
tofu simplu sau afumat, pe care să-l fărâmiţezi cu mâna
2 linguri cu ulei de măsline
o ceapă mică, tăiată mărunt
o jumătate de ardei roşu, feliat subţire
2 ciuperci, feliate subţire (opţional)
roşii uscate, în ulei (opţional)
1/2 linguriţă de turmeric (sau curry)
sare
piper negru
pătrunjel proaspăt sau rucola.
Vezi și: Prăjitură de post cu mere și griș. Gata în 30 de minute!
Se pune uleiul într-o tigaie şi se căleşte puţin ceapa, după care se adaugă ardeii, ciupercile şi tofu. Se condimentează şi se lasă pe foc până când se călesc puţin şi se întrepătrund bine aromele. Omleta de post se ornează cu rucola sau pătrunjel proaspăt.
Brânza tofu care este făcută din soia aduce un aport însemnat de proteine, calciu şi grăsimi sănătoase. Administraţia pentru Medicamente şi Alimentaţie din SUA susţine că folosirea zilnică a 25 grame de proteine din soia cu o alimentaţie săracă în grăsimi saturate şi colesterol poate reduce riscul bolilor de inimă, scrie eva.ro.
Vezi și: Plăcintă de post cu mere. Rețetă simplă pentru orice gospodină. Nu dai greș!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu