Ai puțin timp și nu știi ce să gătești pentru cină? Omleta de vinete este o rețetă clasică rapidă și ușoară, deoarece îți va permite să dai o viață nouă legumelor rămase și să eviți irosirea lor.
În plus, vei crea, în doar câteva minute,un preparat care va înnebuni întreaga familie, pentru că vinetele vor fi delicioase.
De fapt, pentru a pregăti o cină bună nu trebuie întotdeauna să încerci rețete complicate și consumatoare de timp. Nu uita că simplitatea este adesea cea mai bună armă. Iată cum se prepară această omletă de vinete în câțiva pași simpli!
Timp de pregătire - 10 minute, timp de gătire - 20 de minute, timp total - 30 de minute, porții - una,
calorii - 240.
Ingrediente:
2 ouă,
o vânătă,
o lingura de parmezan ras,
piper, sare - după gust,
ulei.
Mai întâi, spală vânăta și feliază-o. Adaugă sare, amestecă feliile de vânătă și lasă-le să se odihnească câteva minute. Apoi, așează vinetele în spirală pe o tavă unsă cu ulei. Gătește vinetele, sub capac, circa 10 minute, la foc foarte mic.
Conopidă în cremă de brânză: este mai bună decât cartofii și are 160 de calorii
Întoarce feliile de vânătă pe cealaltă parte. Între timp, bate ouăle cu sare și piper într-un bol și pune-le peste feliile de vânătă. Acoperă cu un capac și gătește câteva minute.
La final, omleta se presară cu parmezan și se gătește, fără capac, încă câteva minute sau până când se topește parmezanul. Omleta cu vinete e gata. Poftă bună!
Vezi și:
Dacă vrei să faci chiftele cu adevărat gustoase și suculente, adaugă în compoziția lor un ingredient simplu.
Chiftelele făcute după această rețetă sunt delicioase și pot fi servite ca și aperitiv sau ca al doilea fel de mâncare.
Ingredientele necesare:
carne tocată de porc - 500 grame,
ou - 2 bucăți,
maioneză - 2-3 linguri,
făină de grâu - 2 linguri,
ceapă - 1 bucată,
sare și piper.
Pune făina, ouăle, ceapa mărunțită în bolul cu carne tocată și amestecă bine. Pentru ca chiftelele să fie suculente, adaugă 2-3 linguri de maioneză obișnuită în bolul cu carne tocată.
Apoi, compoziția pentru chiftele trebuie amestecată din nou și pusă, pentru 30 de minute, în frigider.
Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție
Chiftelele se prăjesc în ulei încins, pe ambele părți, până se formează o crustă aurie, apoi se gătesc, sub capac, încă 10 minute. Chiftele suculente sunt gata. Poftă bună!
Chiftelele cu ceapă sunt suculente și fragede, iar cei care le vor gusta pentru prima dată nu vor ghici din ce sunt făcute.
Pentru a le prepara veți avea nevoie de:
ceapă - 500 grame (3 bucăți),
suc de roșii - 500 ml,
ouă - 2 bucăți,
griș - 120 grame,
usturoi - 2 căței,
sare - 1/2 linguriță,
piper negru - după gust,
ulei de floarea soarelui - pentru prăjit.
Curățați ceapa și tocați-o fin. Puneți ceapa tocată într-un bol și adăugați 120 grame de griș. Amestecați bine. Se sparg 2 ouă, se adaugă 2 căței de usturoi trecuți printr-o presă, se pune o jumătate de linguriță de sare și piper negru după gust. Se amestecă totul și se lasă 10-15 minute pentru ca grisul să se umfle și să absoarbă sucul, lăsat de ceapă.
Luați o tigaie și turnați ulei. Cu lingură luați câte puțin aluat și puneți-l în uleiul încins. De asemenea, puteți modela chiftele cu mâinile. Prăjiți chiftelele pe ambele părți până devin aurii.
Acum luați o altă tigaie și așezați în ea chiftelele prăjite. Deasupra, turnați suc de roșii. Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți la foc minim, circa 15-20 de minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu