În mod tradițional, omleta se face doar din ouă, dar puteți adăuga legume, ciuperci, brânză, ierburi, condimente după cum doriți.
Iată câteva sfaturi despre cum să faci omleta perfectă: folosiți o tigaie antiaderentă bună și o spatulă de silicon.
Mai întâi spargeți ouăle în tigaie și amestecați-le ușor, dar nu le bateți. Omleta se prepară la o temperatură foarte scăzută, altfel se va usca în câteva secunde. Amestecați constant în timpul gătirii, în caz contrar, ouăle se vor usca în tigaie.
Cum să dezgheți carnea în 20 de minute: un truc, dezvăluit de bucătari
Este important să rețineți că omleta se coace chiar și după ce opriți focul, așa că vă recomandăm să opriți focul cu un minut mai devreme și să mutați omleta pe o farfurie.
Ingrediente:
3 ouă mari,
o mână de spanac crud,
1 lingură de unt,
1 lingură praf de turmeric,
sare și piper după gust.
Bateți ouăle și turmericul într-un castron. Topiți untul într-o tigaie la foc mediu. Adăugați spanacul în tigaia cu unt și amestecați până când spanacul este moale.
Omletă ușoară, rapidă și delicioasă: ai nevoie de două ingrediente la care nu te-ai gândit vreodată
Acum, adăugați amestecul de ouă cu turmeric peste spanac. Amestecați ouăle tot timpul, iar întregul proces de gătire trebuie să dureze 2-3 minute.
Asezonați omleta cu sare și piper. Omleta poate fi servită cu șuncă, roșii, avocado sau verdeață. Poftă bună!
Pregătește o omletă fragedă, gustoasă și foarte ușoară, fără ulei. Este perfectă pentru cei care țin dietă și numără caloriile!
Într-un bol, se bat 4-5 ouă. Se toarnă 1 linguriță de oțet și sare după gust.
Într-o tigaie se pune jumătate de pahar de apă și se fierbe. Reduceți focul aragazului și adăugați ouăle bătute în tigaia cu apă. Pe măsură ce omleta se gătește, amestecați cu o spatulă.
La final, apa se va separa de ouă, care pot fi colectate și transferate pe o farfurie. Omleta este gustoasă și simplu de preparat.
Orice gospodină știe că omleta se face într-o tigaie, peste care pui neapărat un capac. În acest caz, amestecul de ouă și lapte se va coace uniform.
În același timp, majoritatea bucătarilor amatori nici nu realizează că anume capacul îi poate să obțină o omletă de nota 10.
Deci, dacă ungeți partea superioară de capacului cu un anume ingredient, atunci consistența și gustul omletei vor fi ideale.
Aplicați puțin unt în interiorul capacului. Desigur, înainte de aceasta, untul trebuie lăsat la temperatura camerei. să fie înmuiat.
Dacă, în timpul preparării unei omlete, tigaia este acoperită cu un capac „uleios”, atunci gustul se va îmbunătăți considerabil.
Tartă cu banane caramelizate și nuci: o rețetă cu origini arăbești, care i-a cucerit pe gurmanzi
Omleta va ieși incredibil de moale, pufoasă și fragedă. În plus, omleta va căpăta un gust interesant de cremos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News