În timpul postului, nu mai putem consuma ouă la micul dejun. Cu toate acestea, bucătarii au inventat omleta fără ouă și fără lapte, care este, la fel, de delicioasă.
Ingrediente pentru patru persoane:
100 grame de făină de năut;
50 grame de brânză tofu tăiată cubulețe;
40 grame de făină de porumb;
250 mililitri de apă;
câteva linguri de ulei de măsline;
jumătate de ceapă;
usturoi tocat, pătrunjel,
ardei iute și sare.
Ceapa tocată se rumenește, într-o tigaie, în puțin ulei de măsline. Adăugăm brânza tofu și o sotăm câteva minute. Apoi, adăugăm câteva linguri de apă și un praf de sare.
Lăsam brânza tofu să se gătească pe foc mic, aproximativ un sfert de oră. După 15 minute, adăugăm usturoiul tocat, pătrunjelul și ardeiul iute și oprim focul.
Chec de post cu nuci și stafide. Amestecă toate ingredientele și dă tava în cuptor
Între timp, într-un castron, amestecăm făina de porumb și cea de năut. Adăugăm puțină apă și amestecăm bine până obținem un aluat cu o consistență cremoasă.
Încorporăm, în aluat o lingură de ulei de măsline și brânza tofu. Punem pe aragaz o tigaie curată, în care am turnat un strop de ulei. După ce tigaia s-a înfierbântat, vom turna compoziția și vom găti omleta, sub capac, circa zece minute.
Fără cașcaval și fără carne: această lasagna poate fi mâncată chiar și în Postul Paștelui
După 10 minute, întoarcem omleta pe cealaltă parte și o mai coacem 5 minute. Când este gata, omleta se mută pe o farfurie și se poate servi pe masă. Omleta poate fi servită fie caldă, fie rece, fiind la fel de delicioasă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu