Se pare că nimic nu vă mai poate surprinde în rețeta de omletă, care se prepară aproape în fiecare zi, la micul dejun.
Cu toate acestea, puteți schimba ingredientele obișnuite pentru a obține un gust complet nou. Faceți o omletă cu bere, ridichi și roșii.
Ingredientele de care aveți nevoie:
ouă - 2 bucăți,
lapte - 1/2 linguriță;
bere - 1/2 linguriță;
ardei dulce - 1 bucată,
ridiche - 30 grame;
roșii - 1 bucată;
ceapă - 1 bucată;
ulei vegetal;
sare și piper după gust,
verdeață după gust.
Mai întâi pregătiți legumele pentru omletă. Ridichile și ardeii se taie fâșii, roșiile - felii, iar ceapa și verdeața trebuie tocate.
Turnați ulei într-o tigaie încălzită și întindeți ridichile. Durează doar câteva secunde pentru a le prăji. Vor urma ardeii grași și roșiile. Legumele trebuie înăbuşite sub capac.
După 1 minut, se adaugă ceapa și se reduce focul la minim. Continuați să gătiți încă trei minute. Spargeți ouăle într-un bol, adăugați laptele, berea, piperul și sarea. Adăugați compoziția din ouă peste legume și distribuiți-o uniform. Omleta se acoperă cu un capac și se gătește la foc mic. Poftă bună!
Vrei să pregătești o friptură delicioasă, dar carnea este congelată. Pentru a dezgheța carnea mai rapid, poți apela la secretul știut doar de bucătari. Cu ajutorul acestui truc, poți dezgheța orice bucată de carne în doar 20 de minute.
Pentru a dezgheța carnea în doar 20 de minute, vei avea nevoie de un ingredient pe care îl are toată lumea în bucătărie.
Îmbunătățește gustul cafelei cu aceste ingrediente și vei savura o băutură senzațională
Ia un vas și toarnă apă caldă în el. Adaugă zahăr (3 linguri la 1 litru de apă). Când zahărul este complet dizolvat în apă, pune bucata de carne congelată și las-o 15-20 de minute. În acest timp, carnea se va dezgheța complet.
Carnea nu își va pierde gustul și aroma, iar aceasta metodă previne apariția bacteriilor în timpul decongelării, prin urmare nu trebuie să-și faci griji.
Acest aperitiv delicios din ardei proaspeți te va cuceri.
Veți avea nevoie de:
ardei bulgăresc - 12 bucăți,
ulei de floarea soarelui - 30 ml,
sare - 1/2 linguriță,
unt - 10 grame.
Pentru sos:
smântână - 300 grame,
mărar - 1 legătură,
usturoi - 2 căței,
ulei de floarea soarelui - 30 ml,
sare și piper după gust.
Ardeiul gras se spala, se usucă, se pune într-o tava de copt, se înțeapă cu o furculiță în mai multe locuri. Nu trebuie să le scoateți cozile și cotorul. Stropiți ardeii cu ulei și presărați sare deasupra.
Ardeii se dau în cuptorul preîncălzit, timp de 45-50 de minute, la 190-200 de grade până se rumenesc.
În timp ce ardeii se coc, puteți pregăti sosul. În smântână se pune mărarul tocat mărunt, usturoiul zdrobit și uleiul. Adăugați sare și piper după gust și amestecați totul. Așezați ardeii copți pe o farfurie, ungeți-i cu unt și stropiți-i cu mărar tocat.
Alături puneți bolul cu sos. Luați ardeiul de coadă și scufundați-l în sos. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News