Omletă fără ouă, moale și gustoasă: se face super rapid și are doar 180 de calorii

Omletă fără ouă, moale și gustoasă - se face super rapid și are doar 180 de calorii. Sursa - Pexels
Omletă fără ouă, moale și gustoasă - se face super rapid și are doar 180 de calorii. Sursa - Pexels

Știați că puteți pregăti o omletă bună chiar și fără ouă ? Ciudat, dar adevărat, puteți crea o omletă moale și gustoasă și, mai presus de toate, super ușoară. Poate fi  servită caldă și chiar rece. Va fi la fel de delicioasă.

Să vedem cum se face o omletă perfectă pentru cei care au intoleranță la ouă. 

Ingredientele necesare:

ulei de măsline extravirgin,

100 de grame de făină de năut,

chilli, usturoi, sare, pătrunjel - după gust,

50 grame brânză telemea tăiată cubulețe,

250 ml apă,

40 de grame de făină de porumb,

1 - ceapă.

Rețetă de clătite „Trei pahare”: chiar și cea mai neexperimentată gospodină le va face delicioase

Modul de pregătire

Tocați ceapa și prăjiți-o într-o lingură de ulei. Apoi introduceți brânza tăiată cubulețe. Lasam sa fiarba la foc iute și adaugați apa. Nu uitați de sare.

Înghețată de casa dintr-un singur ingredient: fără zahăr adăugat, lacoză și gluten

După 15 minute, adăugați ardeiul iute, usturoiul și pătrunjelul, tocate, în prealabil, cu un cuțit. Apoi luați tigaia de pe foc și lăsați-o să se odihnească câteva minute.

Într-un bol se pune făina de porumb și cea de năut, după ce le-ați cernut, împreună cu sare și puțină apă. Amestecați cu un mixer manual până nu se fac cocoloașe. 

Cum să faci ulei de migdale acasă, un remediu minune pentru piele și păr

Se adaugă apoi brânza preparată anterior și o lingură de ulei. Când totul este perfect integrat, transferă rezultatul într-o tigaie încinsă, cu un pic de ulei.  Se coace omleta la foc mediu, timp de 10 minute, sub un capac. După cele 10 minute, întoarceți cu grijă omleta ca să se gătească încă 5 minute.  Poftă bună! 

 

BONUS. Plăcintă cu vinete și carne la cuptor: ușoară și gustoasă și fără prăjire. Un deliciu care nu trebuie ratat

 

Astăzi vă prezentăm rețeta unei plăcinte care va fi apreciată de toată familia. Fără să prăjim vinetele vom crea o umplutură suculentă și delicioasă la care nimeni nu va rezista.  Va fi un răsfăț gustos pentru toată familia. 

Plăcintă cu vinete la cuptor. Ingrediente:

30 ml ulei de măsline,

7 grame boia dulce,

pudră de usturoi,

2 vinete,

piper negru, sare și oregano după gust,

Pentru umplutură aveți nevoie de:

200 grame piure de roșii + 30 grame piure de roșii,

200 grame de mozzarella,

350 de grame de carne tocată,

1 linguriță pastă de roșii,

1 ceapă

80 ml apă,

40 grame parmezan ras,

4 grame de chimen

roșii cherry după cum este necesar pentru decor,

pătrunjel, oregano, boia dulce, piper și sare - după gust.

Ceai din codițe de cireșe: medicamentul bunicii, pe care trebuie să-l încerci dacă ai aceste probleme de sănătate

 

Modul de preparare

 

Tăiați vinetele în felii de aproximativ 1 centimetru grosime. Într-un bol puneți ulei de măsline, sare, boia de ardei, oregano, praful de usturoi si piper. Cu o pensulă, înmuiată în acest amestec de ulei și condimente, ungeți fiecare felie de vinete.

Desert fără cuptor: rapid, ușor și foarte delicios! Încearcă-l și nu vei regreta

Așezați apoi vinetele pe o tava tapetată cu o hârtie de copt. Nu vă rămâne decât să le coaceți un sfert de oră la o temperatură de 180 de grade. În timp ce vinetele se coc, vă puteți ocupa de umplutură.

În timp ce vinetele sunt la cuptor, tăiați cubulețe ceapa și ardeiul și puneți-le într-o tigaie cu uleiul. Sotați-le 4 minute și apoi adăugați usturoiul ras și carnea tocată. Amestecați cu o spatulă și când carnea apare aproape prăjită, asezonați cu piper, sare, ghimbir, boia de ardei și chimen. Integrați și pasta de roșii. Adăugați apoi 200 de grame de piure de roșii și apă. Se adaugă apoi pătrunjelul tocat și se lasă să fiarbă 10 minute la foc mic.

Puneți ceapă în congelator: un truc ingenios, folosit și de bucătarii cu experiență

Scoateți vinetele din cuptor și puneți-le pe o formă unsă în prealabil cu ulei. Aranjați feliile pe marginile. Apoi aranjam câteva felii de vinete în centrul formei pentru a o acoperi complet. Se adăuga 100 de grame de mozzarella rasă și sosul nostru cu carne tocată. Nivelați bine și apoi o acoperim cu mozzarella rasă rămasă.

La final aduceți feliile de vinete de pe marginile tăvii spre interiorul plăcintei pentru a o închide și presărați 30 de grame de sos de roșii și parmezan ras. Decorați cu putina mozzarella, cu niște roșii cherry, tăiate în jumătate și cu oregano.

Coacem plăcinta circa 20 - 25 de minute, la 180 de grade. Când este gata, adăugați deasupra puțin pătrunjel tocat. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel