Urmărește emisiunea live


Omletă franțuzească. Rețeta ideală de mic dejun

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă îți dorești un mic dejun sățios și gustos, această rețetă de omletă franțuzească este fix ce căutai. Iată cum se prepară.

Ingrediente

3 ouă
30 ml lapte
 unt
2 roşii cherry
2 felii şuncă
 caşcaval răzuit
1 linguriţă ulei
 sare, piper

Cum se prepară

Cele 3 ouă se bat într-un castron împreună cu laptele, sare şi piper. Şunca şi roşiile se taie cubuleţe mici, caşcavalul se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Pune în tigaia încinsă cu linguriţa de ulei cam două treimi din mixtura de ou. Presară peste aceasta şunca, roşiile, caşcavalul, mărar şi mai poţi adăuga puţină sare şi piper, potrivit femeie-la-cratita.eu.

După câteva minute, rulezi omleta şi o tragi în dreapta. În spaţiul rămas gol din stânga adaugi ce a mai rămas din mixtura. O laşi pe foc câteva minute până e bine făcută şi se serveşte imediat.

BONUS: Omletă cu brânză și ceapă verde

Ingrediente 

2 ouă
30 g telemea rasă (eu am avut telemea de oi)
2 fire de ceapă verde
1/2 lingură de unt (un cubuleț)
sare și piper după gust
mărar sau pătrunjel

Cum se prepară

Tăiați ceapa verde, încingeți untul în tigaie și prăjiți ceapa 1 minut. Atenție, untul ajunge să fumege foarte repede, deci trebuie să vă mișcați rapid și să nu plecați de lângă tigaie, potrivit bucate-aromate.ro. Bateți ouăle, adăugați sare și piper după gust. Atenție la sare, probabil că și brânza este deja sărată!Turnați ouăle în tigaie peste ceapa călită în unt, iar deasupra puneți mărar sau pătrunjel tocat foarte fin și brânza rasă. Lăsați omleta până se rumenește cât vă place, apoi, folosind o paletă mai lată, o pliați în două. O mai lăsați să se coacă aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte și e gata de servit.

Ouă ochiuri și slănină prăjită

Ai nevoie de ouă și slănină, în funcție de câte porții vrei să faci. Pentru a prepara acest mic dejun românesc, tăiem  mai întâi feliuţe slăninuţa, apoi o crestăm. O punem în tigaia încinsă şi o frigem pe ambele părţi.

În grăsimea lăsată de slănină (după ce scoatem pe un şervet bucăţile fripte) spargem două ou. Le lăsăm să se coaguleze puţin, apoi aranjăm slăninuţa după dorinţă , punem capacul pe tigaie, stingem focul şi lăsam ouăle să se închege sub capac. Îî funcţie de dorinţa fiecăruia, ouăle pot fi moi sau bine pătrunse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel