Omletă grecească. Rețeta de mic dejun cu iz de vacanță

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Vrei ceva nou la micul dejun? Îți oferim rețeta de omletă grecească.

Ingrediente

- 4 ouă mari
- 1/4 ceașcă de brânză feta sfărâmată
- 1/4 ceașcă de măsline kalamata feliate
- 1/2 ceapă roșie mică, tocată fin
- 1 roșie mică, tocată cubulețe
- 1/4 ceașcă de spanac proaspăt, tocat
- 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
- Sare și piper după gust
- oregano sau alte ierburi grecești (opțional pentru aromă)

Cum se prepară

Încingeți o lingură de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și roșiile în tigaie și gătiți-le până devin moi, aproximativ 3-4 minute. Adăugați măslinele și spanacul tocat în tigaie și gătiți-le timp de aproximativ 1-2 minute, până când spanacul se înmoaie ușor.

Într-un bol, bateți ouăle bine și adăugați brânza feta sfărâmată. Amestecați ușor pentru a încorpora brânza. Turnați ouăle bătute și brânza în tigaie peste amestecul de legume. Reduceți focul la minim și acoperiți tigaia. Lăsați omleta să se gătească timp de aproximativ 5-7 minute sau până când marginile sunt bine coapte și mijlocul este ferm.

Când omleta este gata, așezați-o pe un platou sau o farfurie mare. Presărați cu sare, piper și, opțional, oregano sau alte ierburi grecești. Tăiați omleta în bucăți și serviți-o caldă alături de o felie de pâine prăjită sau o salată proaspătă.

Această omletă grecească este perfectă pentru micul dejun. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel