Omurice, rețeta de omletă japoneză, trebuie încercată. Îi vei surprinde pe cei dragi la micul dejun. Iată cum se prepară.
Ingrediente
600 g orez fiert
200 g piept de pui
200 g ceapă tocată
50 g ciuperci din conservă
8 linguri sos de roşii
sare
piper
ulei
4 ouă
sare
piper
Vezi și: Crap cu usturoi. Rețetă veche din anii '80. O știai?
Cum se prepară
Încinge o lingură de unei într-o tigaie şi căleşte bine ceapă. Adăugă pieptul de pui şi amesteca până când carnea îşi schimbă culoarea, apoi adăugă şi ciupercile, potrivit retetepractice.ro. Pune sosul de roşii în tigaie şi omogenizează amestecul pentru 1 minut, apoi adăugă orezul fiert, omogenizează din nou şi potriveşte de sare şi piper. Scoate compoziţia într-o farfurie.
Bate 2 ouă cu sare şi piper, încălzeşte 1/2 lingura ulei şi adăugă ouăle în tigaie ca pentru omletă. Pune 1/2 din compoziţie în tigaie peste ouă şi adu marginile omletei peste orez, încât să o împachetezi. Procedează la fel şi cu cealaltă jumătate din compoziţia de orez şi serveşte Omurice cu sos de roşii dulce sau ketchup.
Vezi și: PLĂCINTĂ nemțească. Desertul din GERMANIA care trebuie încercat. REȚETA te va cuceri!
Sandvici nemțesc - gustarea rapidă de nerefuzat! Oricine îl poate prepara
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News