Vei adora această rețetă de omletă japoneză, care se prepară ușor și rapid.
Omletă japoneză, ingrediente
600 g orez fiert
200 g piept de pui
200 g ceapă tocată
50 g ciuperci din conservă
8 linguri sos de roșii
sare
piper
ulei
4 ouă
Omletă japoneză, mod de preparare
Încinge o lingură de ulei într-o tigaie și călește bine ceapa. Adaugă pieptul de pui și amestecă până când carnea își schimbă culoarea, apoi adaugă și ciupercile.
Pune sosul de roșii în tigaie și omogenizează amestecul pentru 1 minut, apoi adaugă orezul fiert, omogenizează din nou și potrivește de sare și piper. Scoate compoziția într-o farfurie.
Bate două ouă cu sare și piper, încălzește 1/2 lingură ulei și adaugă ouăle în tigaie ca pentru omletă. Pune 1/2 din compoziție în tigaie peste ouă și adu marginile omletei peste orez, încât să o împachetezi.
Procedează la fel și cu cealaltă jumătate din compoziția de orez și servește Omurice cu sos de roșii dulce sau ketchup, scrie retetepractice.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News