Vrei un mic dejun diferit față de cel clasic pe care îl servești zilnic? Poți încerca ceva nou: omleta olandeză.
Ingrediente
- 1 lipie
- 2 ouă
- ceapă
- 1 ardei
- 1 legătura pătrunjel
- 50 gr cremă de brânză
- 2 roşii Cherry
- 3 linguriţe ulei de măsline
- 1 vârf de cuţit sare
- 1 vârf de cuţit piper negru
Cum se prepară
Curăţăm şi tăiem ceapa în două bucăţi egale. O jumătate de ceapă se toacă foarte mărunt, iar cealaltă jumătate o vom face feliuţe subţiri. Încingem tigaia, adăugăm cele trei linguriţe de ulei de măsline şi călim ceapa la foc mic, cel mai mic posibi, scrie gatesc.ro.
Între timp, tăiem ardeiul felii subţiri, pe care le adăugăm peste ceapa semicălită. Ceapa se va ţine la călit aproximativ 10 minute şi, după cele 10 minute, adăugăm ardeiul roşu încă 3-4 minute. Batem ouăle foarte bine şi adăugăm peste ceapă şi ardei. Amestecăm foarte bine, până când se formează cubuleţe din omletă.
Ungem lipia cu cremă de brânză pe un colţ. Aşezăm omleta şi roşiile cherry. Adăugăm pătrunjel şi începem să rulăm lipia dinspre colţul opus cremei de brânză pentru a sta lipită. Tăiem lipia în două bucăţi egale pe mijloc şi este gata de servire.
Citește și:
Chiftele de roșii cu feta, gustarea grecească plină de savoare. Rețeta din Santorini
Ingrediente
400 gr roşii (coapte şi dulci)
1 ceapă roşie medie (cca 50 gr)
10 frunze mari de busuioc
10 frunze mari de mentă
1 linguriţă rasă oregano uscat
50 gr feta
60 gr făina albă
1/2 linguriţă praf de copt
ulei pentru prăjit
sare, piper negru
Crema de ricotta şi feta
150 gr ricotta
50 gr feta
1 lingură ulei de măsline extravirgin
3 linguri apă
Salata de ceapă cu mentă
1 ceapă roşie medie
10 frunze mari de mentă
2 linguri suc de lămâie
1 lingura ulei de măsline
sare
Cum se prepară
Se prepară la început crema prin mixarea cu blenderul vertical a tuturor ingredientelor. Va rezulta o cremă pufoasă şi foarte fină. Se păstrează la frigider până e nevoie de ea.
Ceapa se taie peştişori fini. Se presară cu puţină sare, se masează uşor cu degetele ca să se desfacă. Se lasă 5 minute. Se adaugă sucul de lămâie şi se mai lasă 10 minute. Se adaugă înainte de servire menta tocată şi uleiul de măsline, scrie e-retete.ro.
Roşiile se taie cubuleţe şi se pun într-un bol. Se adaugă deasupra ceapa tăiată cubuleţe, verdeţurile tocate, feta sfărâmată. Se amestecă uşor. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt, 1/2 linguriţă de sare şi se râşneşte piper negru. Se amestecă totul până făina e absorbită în totalitate. Din cauză că roşiile lasă suc, va rezulta o compoziţie lipicioasă, care stă pe lingură.
Se încinge într-o tigaie largă ulei de 1 deget. Verificaţi să fie uleiul bine încins. Daţi atunci focul la mediu sub tigaie. Luaţi câte o lingură generoasă din aluatul de chiftele. Aplatizaţi uşor între palme, dându-i formă de turtiță.
Puneţi turtițele în uleiul încins, fără a le înghesui. Prăjiţi câte 2,5 minute per parte. Nu le mişcaţi cât se prăjesc ca să nu le stricaţi forma până prind crustă. Sunt destul de fragile. Când au făcut o crustă rumenă, le întoarceţi. Scoateți chiftelele, pe măsură ce se fac, pe şerveţele ca să se absoarbă excesul de ulei. Vor rezulta 10 clătite. Ele vor avea crusta crocantă, dar interiorul cremos, de la roşii şi feta care se topeşte.
Serviţi cât sunt calde, pe un strat de cremă de ricotta şi feta, cu salată de ceapă alături.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu