Ești în căutarea unei noi versiuni a clasicului mic dejun? Încearcă o omletă cu tije de usturoi proaspăt, care vor adăuga o notă unică acestui fel de mâncare.
Tijele de usturoi se folosesc în bucătăriile din Europa de Sud și de Est, Orientul Mijlociu și Asia. Au un gust asemănător cu usturoiul verde, dar mai dulce și mai blând, cu un postgust de nuci.
Cu textura lor crocantă, tijele cu usturoi seamănă cu sparanghelul și fasolea verde. Într-o omletă, devin fragede și suculente și se potrivesc bine cu mazărea verde.
Salată delicioasă de morcovi. O rețetă din bucătăria marocană
La fel ca toate părțile usturoiului, tijele sunt foarte aromate, iar gătirea le reduce mirosul și gustul înțepător. Pătrunjelul, pe care îl poți folosi în omletă, va ajuta la depășirea efectului secundar al usturoiului și la împrospătarea respirației.
Ingrediente:
tije de usturoi - 6 bucăți
mazăre - 50 grame,
apă - 50 grame,
brânză tare rasă - 50 grame,
pătrunjel - 10 grame,
ulei - 35 grame,
sare și piper după gust.
Taie vârfurile tijelor de usturoi. Apoi tijele spălate și uscate de taie în bucăți de 2 cm lungime. Încălzește o lingură de ulei și pune tijele de usturoi în tigaie. Prăjește-le un minut.
Adaugă mazăre verde și 2 linguri de de apă. Acoperă tigaia cu un capac și gătește aproximativ 3 minute.
Omletă cu pui, cârnaţi şi ceapă verde. Rețeta delicioasă pentru micul dejun
Bate ouăle într-un castron cu o furculiță. Adaugă brânză rasă, pătrunjelul. Asezonează cu sare și piper și amestecă bine.
Toarnă amestecu de ouă peste legumele din tigaie. Gătește omleta, sub capac, la foc mic, aproximativ 5 minute.
Clătite de cartofi cu umplutură de ouă, foarte gustoase și hrănitoare
Oprește focul și lasă omleta să stea câteva minute înainte de servire. Servește omleta cu o crenguță de pătrunjel proaspăt. Poftă bună!
Nu știi cum să-ți mulțumești familia? Nu trebuie să inventezi feluri de mâncare, ci doar să adaugi idei noi în rețetele vechi.
Cum să gătești rapid sparanghelul, astfel încât să fie gustos, hrănitor și util? Prepară o gustare rapidă din sparanghel și aluat foietaj. Vei obține un aperitiv incredibil de bun care poate fi servit cu sosuri, salate și alte garnituri!
Prăjituri libaneze cu nuci și curmale. Desertul care te va cuceri pe loc
Nu uita de beneficiile sparanghelului. Acesta previne tromboza, normalizează peristaltismul intestinal și previne ateroscleroza. Trebuie să reții că sparanghelul este bogat în fibre și, prin urmare, nu poate fi consumat de copiii mici.
Ingrediente:
aluat foietaj - 500 grame,
sparanghel - 20 bucăți,
brânză de vaci - 100de grame,
lapte - o cană,
verdeață (mărar, pătrunjel, coriandru) după gust,
sare și piper după gust.
Spală sparanghelul și taie partea tare. Aluatul se taie în fâșii lungi. Înfășoară fiecare lăstar de sparanghel într-o bucată de aluat, astfel încât să obții o rolă sau o spirală. Dacă dorești, puteți presăra deasupra aluatului cașcaval dat prin răzătoare.
Coace sparanghelul în aluat foietaj 10-12 minute la cuptor la o temperatură de 180-200 de grade Celsius.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News