Omleta-pizza este un preparat căruia îi poți controla ușor ingredientele, pentru a nu conține multe calorii.
Dacă nu se exagerează cu brânzeturile, omletă-pizza poate constitui un mic dejun hrănitor. Blatul de pizza va fi în totalitate din ouă, peste care se presară ingrediente în funcție de preferințele fiecăruia.
Cum se prepară omleta-pizza
-1 lingură cu ulei de măsline extravirgin
-1/2 linguriță cu fulgi de ardei iute
-1/4 linguriță cu pudră de turmeric
-sare și piper
-5 ouă
-30 de grame de mozzarella
-60 de grame de ton din conservă
-un pumn de spanac
-4 roșii în uscate și păstrate în ulei
-legume coapte (ardei, ceapă, dovlecel, vinete, broccoli, conopidă)
[citeste si]
Ouăle se bat bine, după care se adaugă condimentele și se toarnă compoziția într-o tigaie non-aderentă. Omleta se lasă cinci minute pe foc mic, după care se adaugă pe rând celelalte ingrediente (tonul, mozzarella, roșiile uscate, frunzele proaspete de spanac și legumele coapte).
Se introduce tigaia în cuptorul încins și se lasă 2-3 minute până când se topește brânza mozzarella, notează eva.ro. Se așează pe o farfurie și se taie în felii, cum ai procedat cu o pizza.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu