Omletă pufoasă cu lapte. Cea mai bună rețetă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Omleta cu lapte este una dintre cele mai delicioase. Iese pufoasă și nu se prepară deloc greu.

Ingrediente

- 10 ouă

- 500 ml de lapte 3.4%

- o linguriță de sare

- 10 g de unt

Cum se prepară

Spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați sarea și laptele. Amestecați cu spatula până la omogenizare. Trebuie să amestecați, nu să bateți compoziția! Ungeți o tavă mică și adâncă cu unt (noi am folosit o crăticioară cu diametrul de 20 cm). Dacă veți folosi o tavă mare, omleta nu va ieși pufoasă, ci plată, potrivit retete-usoare.eu.

Turnați compoziția de ouă și lapte în tava sau crăticioara pregătită. Introduceți vasul în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Coaceți omleta pe parcursul a aproximativ 30 minute. Așteptați până când omleta se va răci puțin. Drept rezultat, ea se lasă ușor. Apoi transferați-o pe un platou (răsturnați-o pe un tocător, iar de pe tocător — pe platou). Porționați-o și serviți-o! 

BONUS: Omletă cu șuncă și cașcaval. Rețeta țărănească

Ingrediente

- 3 ouă
- 200 gr șuncă presată, șunculiță țărănească, șuncă de Praga sau alt tip de șuncă după preferință
- 1-2 linguri ulei de floarea soarelui
- 25 gr cașcaval răzuit după gust (chedar, șvaițer, parmezan)

Cum se face omleta țărănească

Taie șunca cu un cuțit în cubulețe mici și sparge ouăle într-un bol. Pune șunca în tigaie, toarnă puțin ulei și prăjește-o la temperatură ridicată. Când șunca este ușor rumenită, adaugă ouăle în tigaie la fel ca în video și așteaptă circa 20 de secunde sau până albușul de ou începe să se întărească.

Amestecă ușor ingredientele ca ouăle bătute în stil rustic să aibă o textură mai fermă (opțional). Scoate această omletă țărănească din tigaie și pune-o pe farfurie, scurge bine uleiul dacă e nevoie, potrivit retetedecasa.com.

Presară niște cașcaval răzuit peste omletă, cât timp este fierbinte, și așteaptă 1-2 minute să se topească înainte de-a o servi.

Servește această omletă țărănească cu șuncă împreună cu niște legume proaspete, cum ar fi castraveți verzi, roșii sau ridiche roșie pentru mai multă aromă și vitamine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel